dinsdag 27 april 2010

Heen en weer

Afgelopen weekend weer eens serieus op de fiets gezeten. Al was het een behoorlijke afstand, zowel zaterdag als zondag dik 100 km, toch niet per racefiets. Die mocht nog even binnen blijven. Want vanwege geplande overnachting in Alkmaar hadden we wat extra spullen bij ons, daarom op de "gewone" woon-werk-fiets.
Nu is dat ook goed te doen, tenslotte heb ik met die fiets ook door Spanje en door Corsica en Sardinië gefietst, maar na zo'n tijd niet meer zo'n end gefietst te hebben was toch een hele onderneming.
De weergoden waren behoorlijk goed voor ons, de temperaturen waren mooi om te fietsen (al was de zondag niet zo mooi als voorspeld was). We hebben welgeteld 5 druppels regen gehad, dus daarover klagen we ook niet. Het jammere was wel (ja ja, een echte hollander heeft altijd wat te mekkeren) dat we beide dagen tegenwind hadden. Zaterdag was het een beetje O-N-O, en toen waren we op weg naar noordelijke oorden. Zondag was de wind lichtelijk W-Z-W en waren we dus op weg naar huis, wat zuidelijk van Alkmaar licht. Al met al hebben beide fietstochten goed doorstaan en zat er weinig verschil in de gemiddelde snelheid.
We hebben mooi kunnen genieten van de bollenvelden die mooi in bloei stonden en vooral de hyacinten geurde lekker. Langs de Haarlemmertrekvaart stond een enorme stoet campers, die vanuit heel Europa gekomen waren om de bloeiende bollen te aanschouwen. Onderweg allebei de keren lekker koffie met een goeie punt genuttigd, dus ook het fietsvoer was dik in orde.
Hieronder de beide routes en aan jullie om de verschillen te vinden. Succes !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...