maandag 3 mei 2010

GIRO met RTFC Delft (voorbeschouwing)

Wat te doen als je voor je fietsclub een tocht wil uitzetten. De uitkomst daarvoor heet tegenwoordig GPS. Nu hadden we die niet persé nodig (maar we hebben hem wel gebruikt - zie onder), want de tocht die we gaan doen is eigenlijk zo van internet af te plukken, nou ja, voor "onze helft" dan.
Zondag 9 mei 2010 willen we met de fietsclub een gedeelte van de Giro-etappe "Amsterdam-Middelburg" rijden. En de fietsclub, RTFC Delft '73, u raadt het al gevestigd is in Delft, vond het ook wel een aardig idee om deze etappe een stuk "voor te rijden". De route schraapt Delft en dus daar wordt de route dan ook opgepakt. Op de hoek van de Delfgauwseweg en de Rijksstraatweg (parallel aan de A13) tot aan onze koffiestop in Hellevoetssluis proberen we zoveel mogelijk die weg te volgen. Dat gaat ons niet helemaal lukken, want er zijn wat momenten waar de "giro" op wegen gaan rijden die je als fietser niet op mag. Er zitten zelfs stukken bij waar de "giro" tegen de rijrichting ingaat, en dat is iets dat wil je de argeloze automobilist op zondag niet aandoen (ook jezelf niet). Ons ritje wordt ook een stuk korter dan wat de profs gaan doen, wij volgen ze voor bijna 50 km. Dan stoppen we even voor een welverdiende "koffie met".
Afgelopen zaterdag hebben Louise en ik alvast proefgereden, maar dan op de stadfiets. Hierdoor konden net iets makkelijker en rustiger de alternatieve stukken voor ons uitkienen. En dat is goed gelukt, we hadden een paar lastige puntjes na de Beneluxtunnel en in Spijkenisse. Na de tunnel gaan de renners een stukje tegen het verkeer in totdat ze een viaduct over de A15 moeten (was dus even zoeken welk viaduct dat was, maar is gelukt) En in Spijkenisse hebben ze best wel veel straatnaambordjes, maar helaas niet op elke kruising en soms alleen zichtbaar voor met de auto. In Spijkenisse gaan ze er kennelijk vanuit dat fietser nooit naar de juiste richting straat hoeven te zoeken. Na Spijkenisse wordt het voor de rustige fietser ook een stuk aantrekkelijker, mooi polderlandschap en geen verkeerslichten. In Hellevoetssluis zijn we op de Amnesty Internationallaan linksaf de Rijksstraatweg op gegaan richting koffiestop.
De etappe gaat "gewoon" verder via de Haringvlietdam, Goeree-Overflakkee en de Brouwersdam , Zeeland in richting Middelburg.
Hoe wij terug naar huis gaan rijden is nog niet helemaal duidelijk, woensdagmiddag gaat een clubgenoot dit samen met mij verder bekijken.
Hopelijk is het zondag net zulk mooi weer als dat wij zaterdag hadden, toen was het droog en de koffie is op het terras genuttigd !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...