maandag 10 mei 2010

Stukje Giro, maar nu echt met RTFC Delft

Gisteren was het dan zover. Met RTFC Delft een gedeelte van de Giro-etappe (die vandaag verreden wordt) gevolgd. Niet geheel over het echte parcours, maar wel zoveel mogelijk. Er waren wat stukken bij, die voor ons "gewone stervelingen" niet toegankelijk zijn. En dat moet je ook niet willen, want om op zondagmorgen over de snelweg door de Beneluxtunnel te fietsen is niet echt verstandig. Ook zitten er vandaag wat stukjes tussen die de "echte mannen" tegen de gebruikelijke rijrichting doen (is dus ook niet voor ons weggelegd). Maar al met al toch best wel veel kilometers over en/of vlak naast het giro-parcours gefietst. Tot onze koffiestop in Hellevoetssluis hebben we zo'n 50 kilometer "giro" gedaan. Toen zat het er voor ons op, nou ja, de "giro" dan.
Gelukkig hadden we woensdagavond al het café ingelicht dat we vlak voor de normale openingstijd met een clubje fietsers zouden arriveren. Dus er was op koffie met appelgebak gerekend. Alhoewel er toch wat "erg frisse" exemplaren tussen zaten. Misschien had de kroegbaas niet echt gedacht dat we met een mannetje (en ook 3 vrouwen) of twintig zouden komen. Ook jammer was voor ons dat ons "vaste stekkie" op het pleintje in Hellevoet  er niet meer is. Dit "stekkie" was een banketbakkerij annex koffiehuis, waar ze heel bijzondere en lekkere appeltaartjes hadden, mooi rond en goed van smaak. Helaas verkocht en nu in de verbouwing. Dit bezorgd de club wel wat twijfel of we de volgende keer weer bij deze kroeg moeten koffie doen, mijn gevoel zeg "nee". Want ik vind dat je het als uitbater van een café niet kan maken om licht bevroren appelgebak te serveren, vooral niet als je van tevoren bent ingelicht.
Maar oke, het was deze keer niet anders. Na de koffiestop zijn we via de westkant van Voorne richting de pont van Rozenburg-Maassluis gefietst. Ondanks het niet al te hoge tempo (gemiddeld net onder de 25 km/u), bleef de groep mooi bij elkaar, en waren we toch ruim voor het tv-verslag van de giro-etappe weer thuis.
Straks op de Doenkadebrug maar eens zien hoe snel "echte wielrenners" voorbij flitsen. Hopelijk lukt het om er een paar mooie foto's van te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...