maandag 17 juli 2017

Ironmantraining - week 11

Tweede rustweek
en een boel foto's gemaakt

 • Maandag
  Een rustige start van de week. Een gewone werkdag en op het einde van de dag naar de film (Spider-man Homecoming) geweest met Philip. Veel spektakel in 3D, maar het verhaal is nogal voorspelbaar en een beetje onvolwassen.
  Daarna een hapje wezen eten in Hotel Bazar, lekkere Bizar Bazar vegetarisch!
 • Dinsdagavond
  Een best wel lange RA-training op de Nenijto. Want toen ik weer thuis terug kwam, stond er bijna twintig kilometer op de teller. En dat voor twee series van 5x 500 meter. Wel lekker getraind :-)
 • Woensdag
  Lekker uitgeslapen en wakker geworden met het geluid van regen. Aangezien er maar twee uurtjes fietsen op het programma stond toch maar gewacht tot het droog werd. Dus net na tweeën zijn we saampjes (Louise en ik) vertrokken voor een rondje. Louise had eigenlijk drie uur training op haar programma staan, daardoor is er toch een soort compromis uitgekomen van tweeëneenhalf uur. Waarvan de eerste helft tegenwind (windkracht 5-6) en het tweede deel voornamelijk met de wind in de rug.
  Daarna hebben nog gekeken hoe de echte wielrenners het in de Tour deden.
 • Donderdag
  Bij thuiskomst eerst naar een spannende touretappe zitten kijken en tussendoor (de voor donderdag gebruikelijk) pastasalade klaargemaakt.
  Daarna een iets kortere RA-training (vergeleken met dinsdag) langs de Schie. Want na afloop kon ik daardoor rechtstreeks naar huis doorlopen en dus niet vanaf de atletiekbaan. Het (hoofd)programma was eigenlijk wel een beetje vergelijkbaar met dat van dinsdag. Deze keer stond er 3 keer een serie van 500m, 1000m en 500m gepland. Het tempo was tussen de 4:20 en 4:30 de kilometer, en veel harder hoeft het ook niet.
 • Vrijdag
  Weer een rustige dag. Meest inspannende was toch het boodschappen doen voor het hele weekend ;-)
 • Zaterdagmorgen
  Niet al te vroeg, zo rond half twaalf, in de Schie 'gedoken' en zo'n drie kilometer gezwommen.
  Daarna naar de Tour gekeken en dat was het dan wel zo'n beetje.
 • Zondag
  Weer een beetje op tijd uit bed, want Louise ging meedoen met de Triathlon010. Deze keer zou het alleen sprint zijn, maar vrijdagavond kwam het bericht dat wegens blauwalg in de Willem Alexander Baan niet gezwommen mocht worden. Daardoor waren er wat logistieke aanpassingen, want de start van het lopen was op het fietsparcours. Zodoende moest er gewacht worden tot de laatste fietser van de voorgaande serie binnen was. Hierdoor liep alles een beetje uit, met als gevolg dat Louise pas na half twaalf startte (11:00 was de geplande tijd).
  Al met al had dat niet veel gevolgen voor haar wedstrijd. Het lopen ging best goed (28e tijd bij 40+ Dames bij de eerste run van 2,5km). Het fietsen ging heel goed (3e tijd) en de tweede run ging zelfs beter dan de eerste (17e). Bij de 40+ Dames is Louise als dertiende geklasseerd van de 87 deelneemsters.

  Haar eigen verslag is te lezen via deze link !

  Na afloop van haar wedstrijd nog even naar de start van de volgende serie gekeken, en kort daarna toch maar richting huis gegaan. Louise met de auto en ik lopend. Een mooi trainingsloopje langs de Rotte naar huis.


  Thuis een hele mooie Touretappe gezien en dat was niet alleen omdat Bauke Mollema won, maar ook door de strijd die op diverse fronten werd geleverd.
  En daarna ook nog de Leeuwinnen (Nederlands Dames(voetbal)elftal) zien winnen van de Noorse vrouwen.

 • Tijdens de Triathlon010 heb ik een boel foto's gemaakt (voornamelijk van de 3e serie, maar ook een paar van de 2e en 4e serie). Ze zijn te bekijken via deze link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...