maandag 10 juli 2017

Ironmantraining - week 10

even geen wedstrijd, maar wel supporter

 • Maandag
  Rustdag, niet meer en niet minder. Met andere woorden: niks bijzonders te melden op trainingsgebied.
  Zelfs niet naar de film geweest, want filmmaat had plots een andere afspraak.
 • Dinsdag
  RA-training op de Nenijto met loopscholing, die bestond vooral uit oefeningen om meer op de voorvoet te lopen. Ik denk niet dat dat bij mij nog gaat lukken, na zo'n 40 jaar als hak- en middenvoetlander door het hardloopleven te gaan. Overigens wel leuk om te doen. Daarna wat rondjes gelopen met tempowisselingen. Als slot een 1000m gelopen (niet al te snel, maar dat hoeft ook niet).
 • Woensdag
  Al was het een 'gewone' werkdag. Vroeg op (wekker ging om 06:00 uur af - zoals op een normale werkdag), want Wikash kwam vroeg om te zwemmen in de Schie.
  Al om 06:40 lagen we in het water. Gelukkig was het een mooie ochtend, zo goed als geen wind en lekker water. Wederom een heen en weertje tot net voorbij de Doenbrug en onderweg maar een boot op de route. Een uur later waren we klaar en ging Wikash op de fiets naar zijn werk (Leiden).
  Ik heb daarna een lekker bakkie koffie gedronken met Louise en vervolgens mijn filmmaat Philip gebeld of de "pensionada's van Delft" nog een rondje gingen rijden. Dat was het geval en om negen uur stapte ik op de fiets richting Delft. Bij Philip nog een bakkie gedronken en met Philip, Ruud en Wout op pad richting Schipluiden. We waren nog maar even op pad en we kregen Thorwald in ons wiel om ons te vergezellen. Wout was de route-bepaler en hij slingerde met ons langs De Lier, Naaldwijk, Poeldijk en 's-Gravenzande. Dicht bij Monster hebben een koffiestop gedaan bij de brasserie van Themapark De Westlandse Druif. De koffie was er goed en de druivencake lekker. Daarna gingen we door de duinen richting Hoek van Holland en langs de Nieuwe Waterweg weer richting huis. Op het pad langs de Waterweg hebben een kilometer of vijf achter een scooter gesjeesd, altijd goed om de gemiddeld snelheid omhoog te jagen. Om het Klauterwoud heen en door Midden-Delfland weer naar Delft, waar iedereen weer naar huis ging en ik ook. Ruim tachtig kilometer op de teller in zo'n drie uur fietsen.
  Na de lunch was ik dan ook helemaal klaar om rustig de Tour te bekijken en de beschouwingen over Sagan zijn uitsluiting aan te horen. De koers werd pas interessant op zo'n 20km voor het einde (maar dat was ook te verwachten).
  Wederom een hele mooie dag om te trainen :-)
 • Donderdag
  RA-training in Bergschenhoek rondom de skiheuvel. Eerst verzameld op de Nenijto, vervolgens in een aantal auto's naar Bergschenhoek. Daar nog een poosje gewacht tot dat iedereen er was. We hebben een paar heuvels opgerend en over veel onverharde paadjes gelopen. Tot slot nog even op de uitkijktoren gestaan om naar het opkomende onweer te kijken. Tot we weer naar huis reden, barstte het onweer goed los met een paar flinke klappen en mooie lichtshow. In een korte tijd viel er ook veel regen. Gelukkig was het weer droog toen ik vanaf Kleinpolderplein naar huis liep.
 • Vrijdag
  Toen ik opstond en in de keuken kwam om te kijken of onze dwerghamster Küçük nog leefde (want al een poos ziek) bleek ze 's-nachts haar laatste adem te uitgeblazen te hebben. Ze maar in een doosje gestopt om haar 's-avonds een net zeemansgraf te bezorgen.
  Daarna met het openbaar vervoer naar het werk, dus eerst bus en daarna metro. Kwa reistijd verschilt het niet zo veel als met de fiets, maar toch liever niet. Na het werk weer met metro en bus, maar dan richting Numansdorp om mijn nieuwe stadsfiets op te halen. Die stond al gereed bij mijn vader. De fietsenmaker was die middag gesloten wegens een bruiloft, daarom had pa hem alvast wezen halen. Een mooi inrijritje van 33km, voor mezelf (training) en de fiets als test. Beide ging goed en zeven kwartier later waren we thuis.
 • Zaterdag
  Op naar Terneuzen om te supporteren voor Louise en Nicole, die als duo gingen meedoen aan de 1/8 triathlon. Dit hield in dat de wekker om 06:30 afging, dus echt uitslapen kwam er niet van. Ontbijten, spullen inpakken voor onderweg en om mee te geven aan Louise (om me daar om te kleden).
  Om half acht op de fiets via de Maastunnel (daar mag je wel met de fiets doorheen naar Zuid, maar niet met de auto) richting de Hoeksche Waard. De tweede tunnel was dus de Heinenoordtunnel om in de Hoeksche Waard te komen en via de Haringvlietbrug naar het volgende Zuid-Hollandsche eiland Goeree-Overflakkee. Daarna via de Grevelingendam Zeeland ingereden, oftewel Schouwen-Duiveland. Via de Zeelandbrug dat weer verlaten en zo op Noord-Beveland te belanden. Na ongeveer zeveneneenhalve kilometer aanbeland op de Zandkreekdam, waarover ik in Noord-Beveland terecht kwam. Vanaf Goes ging het langs en door de wereldsteden: 's-Heer Hendrikskinderen, Wissekerke, 's-Heer Arendskerke, Heinkenszand, Rijkebuurt en 's-Heerenhoek. Ergens tussen 's-Heerenhoek en Borssele staan de tolpoortjes tot de Westerscheldetunnel en daar is een bushalte waar ik op de bus moest (want je mag niet met de fiets door de tunnel rijden).
  De bus kwam om 11:44, dus gelukkig niet al te lang hoeven wachten. En er was plek genoeg, want ik was de enige fietser die bij de halte stond. Voor de rest was de bus half gevuld. Het ritje duurde een klein kwartier, maar nog geen vijf minuten nadat ik uitgestapt was, stond ik weer stil bij het sluizencomplex van Terneuzen. Dat duurde even wat langer, want een heel dikke boot moest er met twee slepers in geparkeerd worden. Al met al duurde dat een dik half uur. Vervolgens nog een beetje zoeken naar de startlocatie van de triathlon. Maar ik was net op tijd om de zwemstart vanaf de kant te bekijken. Daarna rustig richting parc-ferme. Eerst nog even gewacht tot de meeste fietser vertrokken waren, om daarna een praatje met Louise te kunnen maken. Voor het verslag van hun wedstrijd: zie Louise's blog.
  Na het hele gebeuren zijn we met de auto (twee racefietsen op het dak) naar Philippine (het mosseldorp van Zeeland en omstreken) gereden om heel lekkere mosselen te eten in restaurant De Fijnproever.
  Voldaan weer terug naar huis, dit keer in z'n geheel met de auto. Thuis nog naar de Touretappe gekeken onder het genoot van een Zware Dobber.
 • Zondag
  Nu wel een beetje uitgeslapen. Samen met Louise ontbeten. En nadat Louise vertrokken was voor een training Chirunning, ben ik eerst een flink stuk (3 km) wezen zwemmen in de Schie en daarna nog 12 kilometer wezen hardlopen om de Schieveense polder.
  Vervolgens een beetje puinruimen en Tour kijken/luisteren. Tussendoor het avondeten voorbereiden om, zodra Louise thuis zou komen (rond zes uur), zo snel mogelijk te kunnen eten. Tijdens het eten de laatste 50 km van een enerverende etappe gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...