dinsdag 6 juni 2017

Ironmantraining - week 5

"nog 2/3 te doen"

 29 mei t/m 4 juni

  • Maandag een beetje bijgekomen met de geweldige film 'The Other Side of Hope' van Aki Kaurismäki (Le Havre en Leningrad Cowboys Go America). Een tragikomische film over een Syrische vluchteling en een zakenman uit Helsinki. Na afloop lekker hapje wezen eten bij de Smaak van Afrika. En dat samen met filmmaat Philip (die ook veel fietst).
  • Dinsdag zoals gebruikelijk weer bij RA wezen trainen, rustig er heen gelopen. Loopscholing gedaan en vervolgens 4x (500 + 300) op de Nenijto. Daarna weer rustig naar huis gehobbeld.
  • Woensdagmorgen al vroeg (half acht) in de Schie gesprongen om een ruime 2 kilometer te zwemmen. Daarna op de racefiets naar Delft om met filmmaat Philip en wat fietsvrienden van hem (de pensionada's van RTFC Delft) een rondje te gaan fietsen. Vanaf Delft langs Zoetermeer en via Koudekerk aan den Rijn naar Hazerswoude om koffie met appeltaart te nuttigen op het terras van 'Klein Giethoorn'. Vervolgens via Moerkapelle en langs de Rotte weer richting Delft. Nadat een voor een de 'pensionada's richting huis gingen in Delft ben ik via Midden-Delftland ook maar naar huis gegaan (en 100 km op de teller).
  • Donderdag weer eens een volledige training bij RA meegedaan (dat was een poosje geleden). Dit keer werd het 2x 600 + 2x 800 + 2x 1000 + 2x 800 + 2x 600 langs de Schie en voordat ik thuis kwam, zat er bijna 20 kilometer op.
  • Vrijdagmiddag het Pinksterweekend goed begonnen. Samen met Louise weer een dikke 2 kilometer gezwommen (temperatuur van de Schie was al opgelopen tot boven de 20 graden).
  • Zaterdag na de boodschappen de triathlonfiets van Louise uitgeprobeerd. Na een klein rondje van nog geen 10 kilometer tot de conclusie gekomen dat het zadel niet lekker zit. Maar wellicht met wat aanpassingen (ander zadel en die dan ook een stukje verder naar achter) wel bruikbaar kan zijn. Voorlopig houden we het toch maar op mijn 'oude' vertrouwde Gazelle V8. Daarna een rustige duurloop van z'n 15 kilometer gedaan in beoogd Ironmantempo tussen de 5:30 / 6:00 minuten per kilometer (hoop ik).
  • Zondag maar eens een 'mini-triathlon' thuis gedaan. Eerst anderhalve kilometer gezwommen in de Schie, daarna een kleine dertig kilometer (met wat intervallen - Beneluxtunnel en viaducten) gefietst, om vervolgens 5 kilometer te rennen om het nieuw te maken eiland achter ons huis (wegens bochtafsnijding Schie). Zo lieverlee komen we steeds dichter in trainingsuren bij wat de Ironman gaat worden (deze week waren dat er ongeveer dertien - en ik hoop de Ironman in zo'n veertien uur te volbrengen). 
Excuses voor de "vreemde" opmaak, maar "Blogger" werkt niet naar behoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...