donderdag 22 juni 2017

Ironmantraining - week seven

Seven Hills of Edinburgh


Na Bocholt en in aanloop tot de "Seven Hills of Edinburgh" had ik deze week verlof en kon ik me volledig toeleggen op de voorbereiding voor de Ironman - want een zestigplusser heeft ook soms wat meer tijd nodig om bij te komen. Gelukkig ging dat inderdaad gepaard met goed weer en andere leuke dingen.
 • Maandag eerst een beetje uitgeslapen en daarna met filmmaat Philip naar een vroege (13:00) voorstelling van de film Mummy geweest. Een vermakelijke film met Tom Cruise.
 • Dinsdagmorgen weer heen en weer naar de Doenbrug (er net onderdoor) gezwommen.
  's-Avonds bij Rotterdam Atletiek op de Nenijtobaan van een training in looptechniek genoten.
 • Woensdag (en dat is voor Numansdorpers niet zomaar een woensdag - maar de tweede woensdag van juni, oftewel Paardenmarkt) was dan de optie of trainen of Paardenmarkt of beide. Ik heb toch maar voor beide gekozen. En als alternatief de stadsfiets gebruikt om de fietskilometers te maken. Pluspunten daarvan waren, toch naar de Paardenmarkt en zit toch op zelfde soort zadel (want op elke fiets die ik in gebruik heb zit een Rolls-zadel).
  Rond 10 uur vertrokken en met een grote boog om de Hoeksche Waard heen gefietst (via Barendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht, Moerdijk, Zwingelspaan en Helwijk) naar Numansdorp, en in plaats van de gebruikelijke 33 kilometer (wat dus wel op de terugweg het geval was) was de heenreis bijna 81 kilometer. Na wat geslenter over de braderie met wat "oude bekenden" een paar biertjes genuttigd. Zo rond zessen weer naar huis gefietst en zodoende op een dagtotaal van boven de 111 kilometer uit te komen.
 • Donderdag weer een zwemtochtje in de Schie gedaan (de gebruikelijke afstand van 2.222m).
  Na de lunch een opzetstuur (geleend van RA-lid Bart) op mijn fiets gemonteerd en een klein rondje gefietst om uit te proberen - waarbij een paar keer gestopt om een en ander bij te stellen.
  Om de triathlontraining voor deze dag compleet te maken, 's-avond met RA langs de Schie getraind.
 • Vrijdag een beetje rust, maar wel hardloopspullen lopen inpakken om het weekend te kunnen rennen in Edinburgh. Net na het middaguur vertrokken richting Centraal Station om met onder andere Pascal (RA-er en initiatiefnemer van het idee om daar te gaan rennen) met de trein naar Schiphol te reizen. Om vervolgens met vliegtuig naar Edinburgh door te reizen.
  Tegen het einde van de middag daar gearriveerd (gecorrigeerde tijd). Ingecheckt in High Street Hostel waar we met zes personen een kamer met stapelbedden hadden. Beetje krap maar wel gezellig, en voor drie nachtjes niet onoverkomelijk. Na het inchecken op pad om een biertje te drinken en te wachten op Pascal die een iets later vlucht had (daarna zouden de laatste twee personen van de kamer nog komen). Nadat Pascal ook gearriveerd was en het eerste biertje (zeg maar bier tegen zo'n pint) goed gesmaakt had, zijn we gaan eten. Ik heb toen maar gekozen om de vegetarische variant van Haggis te proberen. Dat viel niet tegen (het lijkt een beetje op Quorn). En het was "verstopt" onder een laag aardappelpuree en daarbij lagen de gebruikelijke Britse doperwten, wat worteltjes en een paar sperziebonen. Vervolgens nog een flink toetje. Tijdens het toetje kwamen Karin en Raoul net binnen, helaas was de keuken toen net dicht (dus die zijn toen ergens anders gaan eten). Redelijk op tijd naar bed, want:
 • Zaterdag stond er een Parkrun op het programma. Deze parkrun was in het Figgate Park bij Portobello Beach (Edinburgh). De afstand van elke parkrun (waar ter wereld ook) is circa 5 km en deze keer ging het om drie rondje door het park. Leuk om te doen en een mooie warming-up voor de "Seven Hills".
  's-Avonds waren we uitgenodigd (via Pascal) bij de organisator van de "Seven Hills" voor een barbecue in zijn volkstuin. Dit was reuze gezellig en ze ook rekening gehouden met mij als vegetariër. 
 • Zondag was de grote dag. Op tijd ontbeten en via het slotstuk van de "route" naar de start.
  Nu is het de bedoeling bij deze wedstrijd dat je zelf mag bepalen hoe je loopt (dus geen pijlen), met enige voorwaarde dat je bij alle checkpunten ben geweest. Daartoe hangen bij die punten een soort knijpertjes die wat gaatjes in je startnummer maken. Deze kunnen gecontroleerd worden (in de praktijk waarschijnlijk alleen bij de heel vroege finishers). Het parcours loopt niet alleen over de weg, maar ook over graslanden, golfbanen, volkstuinen en bergpaadjes.
  Ik heb samen met Raoul
  gelopen en we hebben zoveel mogelijk getracht om de andere lopers in het vizier te houden om daardoor zo min mogelijk af te dwalen. En ik denk dat dat redelijk gelukt is.
Voor ons was clubgenote Tzs Shan gestart bij de Challenge en zij heeft er veel plezier aan beleefd.
En ook de andere Hollanders hebben het goed gedaan (beter dan ik) tijdens de Seven Hills of Edinburgh.
Na afloop was er voldoende eten en drinken om weer bij te komen van de geleverde inspanningen.

's-Avond hebben we ons het bier weer goed laten smaken.
Hiermee zat er een goeie trainingsweek van zo'n 14 uur en ongeveer 200 km  in de pocket ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...