dinsdag 13 juni 2017

Ironmantraining - week 6

"de halve van Bocholt"

de eerste echte 60-plus triathlon !


 • Maar voordat zover was op maandag 2e pinksterdag lekker pittig getraind. Eerst ruim twee kilometer gezwommen in een beetje woeliger water dan de afgelopen week, maar nog steeds goed te doen. Temperatuur was nog boven de 20 graden, maar er waren wat meer golfjes. Vervolgens, na een wat lange transitie (zo'n 20 minuten) een dikke 125 kilometer wezen fietsen. De bedoeling was om via Spijkenisse naar Hellevoetsluis te fietsen over de Rietbroekweg (een voormalige trambaan), Echter door een omleiding ben ik het pad voorbij gereden. Dus de weg maar vervolgd langs de Groene Kruisweg om langs Geervliet en Heenvliet te geraken. En dat leverde wederom wat obstakels op, want wederom een omleiding en voor ik er erg in had stond ik voor een afgesloten weg in Geervliet en daar wilde ik sowieso niet doorheen. Dus op gevoel hoopte ik de juiste kant op te geraken, wat resulteerde in een wandeling door Heenvliet, want daar was de jaarlijkse Paardenmarkt in volle gang. Na ongewild de markt bezocht te hebben kon ik na wat aanwijzing de weg vervolgen. Eerst richting Zwartewaal en via Vierpolders en Nieuwenhoorn naar de Haringvlietdam. Bij Stellendam mocht ik weer even stoppen wegens de geopende brug bij de sluizen naar de Binnenhaven. Gelukkig ging de tocht verder over Goeree-Overflakkee voorspoedig, de wind nu steeds meer zij mee in plaats van tegen. Vanaf het Hellegatsplein de wind echt vol mee, dus kon mooi hard over de Haringvlietbrug. In Numansdorp even bij Pa langs gegaan om een bidon bij te vullen (en een praatje over z'n duiven). Met volle bidon weer op pad naar huis. Bij de ingang van de Heinenoordtunnel de (hhogstwaarschijnlijk) laatste lopers van de RoPaRun gepasseerd. En daarna nog een paar teams langs Carnisseland. Na bijna vijf uur (4:59) fietsen was ik weer thuis.
 • Dinsdag ondanks het slechte weer toch bij RA gaan trainen. Gelukkig was het droog toen ik er naar toe liep, maar ik was nog maar net in de kantine gearriveerd en er barstte een klein wolkbreukje uit. Zodra die voorbij was zijn we gaan inlopen en na een vrij korte loopscholing aan het programma (8x 800m partnerloop) begonnen. Wonder boven wonder bleef het de rest van de avond droog.
 • Woensdag toch maar een extra dagje rust genomen. Niet alleen wegens het weer (vooral wind) maar ook omdat ik acht dagen achtereen getraind had, dus even rust mocht wel.
 • Donderdag geen RA-training, omdat Louise en ik naar de voorstelling 'New Adventures' van Scapino zijn geweest. Dat is wel wat anders dan gewoon recht-toe-recht-aan sporten, die lui kunnen zich allerlei soorten kronkels laten bewegen dat moet je gezien hebben (maar ik kan het dus echt niet).
 • Vrijdag (de dag dat ik 60 werd) een rustig duurloop van 15 kilometer gedaan, nadat ik eerst door Louise verwend was, want dat hebben oude mannen nodig ;-) Na het lopen en lunch zijn we de stad in gegaan om kadootjes te kopen. Louise had bedacht dat ik bij 6 winkels iets mocht kopen wat in een tassie paste. Dat werd dus een leuke opgave: eerste score werd de 'nieuwe' Asterix en de Belgen, nummer twee zijn een paar leuke Birkenstock slippers geworden, nummer drie een groot blok noga van Koekela, waar ik ook op koffie met lekkers werd getrakteerd. Nummer vier was bij de buren van Koekela: de Plaatboef. Daar heb ik de nieuwe CD 'A Kind Revolution' - speciale edition - van Paul Weller genomen. Helaas kwam er toen een kink in de kabel, de volgende winkel 'Bierenzo' was al dicht, de Decathlon had niks bijzonders en bij het Kookpunt was de bediening niet zo behulpzaam om de twijfel die ik had over een Mandoline te helpen oplossen. Aangezien we al een beetje trek hadden, zijn we maar weggegaan zonder wat te kopen (wat in het vat zit verzuurd niet). Dus na onze rondreis door Rotterdam op weg naar Delfshaven waar we heel lekker gegeten hebben bij restaurant Blabla.
 • Zaterdag tas inpakken voor de reis naar Bocholt in Duitsland (net over de grens met Nederland, maar toch). Fietsen op dak van de auto gezet en twee tassen vol met triathlonspullen in de kofferbak gepropt in zo'n twee uur (175km) rijden naar de eerste (halve) triathlon als 60-jarige. We hadden een nachtje geboekt in hotel Wintergarten ongeveer 3 kilometer van de Aasee. Konden we mooi wandelend vanaf ons hotel naar de inschrijving om de nummers op te halen en alvast kijken hoe het parc fermé er ook weer bij lag. Daarna weer terug naar het hotel waar we lekker gegeten hebben. En op tijd naar bed. Het hotel had een keurige kamer en vroeg ontbijt (net na zessen) allemaal OK. Helaas was er ook een bruiloft geweest en sommige gasten vonden het nodig om rond half vijf 's-morgens een praatje pot te gaan houden in de deuropening van ons verblijf. Gelukkig hield het wel snel op, nadat ik gevraagd of het niet stiller mocht zijn.
 • Zondag: Halve Triathlondag !
  Net voor zessen opstaan, we waren al een beetje wakker ;-(
  Goed ontbijt, al kon de koffie beter (vooral iets sterker).
  Fietsen op dak, tassen weer ingeladen, met de auto naar de Aasee.
  Deze keer konden we zonder echte controle van fiets of helm zo het parc fermé inlopen (dat was twee jaar geleden iets anders).
  Helaas moest je in het parc fermé zelf een plekje uitzoeken en gezien de drukte was dat niet eenvoudig, maar met een beetje verplaatsing van andermens spullen ging dat toch goed. Maar al met al een stuk minder stress dat de vorige keer :-)
  Start stipt om 08:30 met 2 kilometer zwemmen (en 2 keer even de kant op), ik kwam na 48 minuten uit het water (181e man) en ondanks de lage klassering toch lekker gezwommen.
  Na een niet zo korte wissel (6:30) op de fiets voor 90 kilometer, oftewel drie rondes van dertig over de E67. Een beetje saai, maar wel zonder ander verkeer. Na een kleine drie uur (2:57:15) zat dat er ook weer op. In de klassering was het ook iets beter dan bij het zwemmen (176e man) en daardoor opgeklommen vaan de 178ste plek.
  De wissel van fietsen naar lopen ging iets sneller (3:30) en dat was ook merkbaar tijdens het lopen, want de twintig kilometer (8 rondjes van 2,5 km) ging een tempo van vijf minuten per kilometer (1:38:38). En daar ben ik zeer tevreden over. In de eindklassering was ik gestegen naar de 151ste plaats dankzij een 63e plek in het lopen.
  Eindtijd: 05:33:42 !
  Moe, maar voldaan heb ik aan de finish zitten wachten op Louise die na 6 uur 23 minuten en 34 seconden als 36ste vrouw over de eindstreep kwam.
  Na een lekker (alcoholvrij) biertje zijn we weer huiswaarts gekeerd.

  Hiermee zat mijn eerste echte 60-plus triathlon erop !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...