zondag 11 september 2011

Kustmarathon Zeeland: Week -3

Maandag was weer eens een keertje filmdag, samen met Philip naar 'Cowboys and Aliens' geweest. Leuke film.Een echte western, maar dan met 'ander soort gouddieven'.
Dinsdag wegens weersverwachting niet naar de club geweest. Al om zes uur ('s-avonds) een rondje met Leon gedaan. Dit keer om vliegveld 'Rotterdam The Hague Airport', oftewel gewoon Zestienhoven. De wind was wel stevig en vooral terug langs Zestienhoven kon je er mooi in hangen, maar over het algemeen viel het wel mee. En bijna geen regen, maar ook dat viel later wel mee (de ergste buien waren niet bij ons in de buurt).
Woensdag een kort maar stevig rondje gelopen, direct na de finish van de Vuelta-etappe. Zeven en een halve kilometer bijna voluit (tienkilometer-tempo), daarna wat gas terug. Het gas terugnemen was wel dankzij een fietser die de weg naar Station Schiedam wilde weten, en een stukje van de juiste route was afgedwaald (hopelijk heb ik hem weer de goede richting gewezen).
Donderdag een clubtraining, dus eerst Leon oppikken, daarna rustig doorhobbelen naar Nenijto. Vervolgens inlopen richting de Schie, waar we het programma zouden afwerken. Maar eerst enkele oefeningen en loopscholing. Het programma vond ik zeer geschikt richting de marathon: 2000m, 1600m, 1200m en 1000m op tienkilometer-tempo en als slot nog 4x 200 meter 'op techniek'. Toen ik moe, maar voldaan thuis kwam, stond er weer negentien kilometer op de teller.
Vrijdag niet gelopen, maar speciale boodschappen in de stad gedaan. Er moest appeltaart (van Dudok) gehaald worden voor de verjaardag van één van onze hamsters (mooie smoes). Meneer Ter Ham (voor z'n vrienden Bo) werd twee jaar, en dat is best een mijlpaal voor hamsters (de meesten halen dat niet). Gelukkig eten hamster over het algemeen niet zo veel, dus er was voor ons ook een best stuk te happen.
Zaterdag weer eens een (kwart: 1km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen) triathlon gedaan, nu de PolitieTriathlon van Spijkenisse. Ook Louise deed weer mee (Sprintafstand: 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen). Kwa organisatie, vooral voor onszelf, was het wel mooi dat ik eerder mocht starten (12:40) en een half uur (13:10) later Louise. Waardoor Louise dan ook eerder finishte (om 14:48) met een eindtijd van 1:37:56 en ik om 15:19 in een tijd van 2 uur 38 minuten en 34 seconden. Zodoende hoefden we niet erg lang op elkaar te wachten (zowel vooraf als achteraf). Bij mij ging het iets langzamer dan de Binnenmaas Triathlon, wat hoogstwaarschijnlijk zijn oorzaak had in het iets 'koelere' water (18 graden nu, tegen 22 graden toen), een iets technischer fietsparcours (en een fractie langer, 250m) en de benauwdheid tijdens het lopen. Al met al waren we beiden weer zeer tevreden en hebben ons bij thuiskomst weer getrakteerd op pizza en een Duvel.
Zondag een rustig rondje wezen uitlopen, dat ging boven verwachting. Geen stramme benen van de wedstrijd. Dus weer een mooie trainingsweek achter de rug.

Totalen van afgelopen week zijn:
Lopen - 59,5 kilometer
Fietsen - 41,5 kilomer
Zwemmen - 1 kilometer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...