maandag 26 september 2011

Kustmarathon Zeeland: Week -1

Maandag is meestal een rustdag, alleen daar was deze keer weinig sprake van. Omdat mijn vader nog steeds niet bij kennis is en er ook nog wat dingen om hem heen geregeld moeten worden, maandagmiddag naar zijn huis geweest om wat spullen op te ruimen, en wat mensen en instanties in te lichten. Vervolgens op de terugweg bij hem langsgeweest (Maasstadziekenhuis) en een arts gesproken (er is nog niets te zeggen over het herstel).
Dinsdag vroeg naar het werk gegaan en geen echte pauze genomen, om vroeg te stoppen, zodat ik ook nog een rondje kon rennen voor het ziekenhuis bezoek. En jawel het lukte. Gewoon het 'ouderwetse' rondje die ik meestal samen met Leon afleg. Al is het om half vier 's-middags een stuk rustiger dan net na zessen (onze gebruikelijke tijd). Na het lopen snel gedoucht en naar het Maasstadziekenhuis gefietst. Het ging al iets beter met Pa, hij was bewegelijk en probeerde te praten (er was helaas nog niet veel van te verstaan), maar het lijkt steeds beter te gaan - maar hij is er nog lang niet. Na het bezoek ook De Kuip nog aangedaan voor de 'enerverende' bekerwedstrijd Feyenoord-AGOVV. Uitslag 4-0 en voor de rest niets vermeldingswaardig.
Deze woensdag niet gelopen om een aantal redenen, de belangrijkste omdat ik normaal gesproken de een-na-laatste-week voor de marathon vier keer rennen ruim voldoende vind. Daarnaast de perikelen met mijn vader, al gaat het wel steeds beter met hem. Hij is vandaag verplaatst van de Intensice Care naar de 'gewone' hartbewaking en hij heeft alweer praatjes (nog niet altijd even samenhangend, maar toch). Ook kregen we onze 'kerkbuurman'op visite voor het avondeten, waarbij de renovatieplannen van de kerk en (in het klein) van ons huis ter sprake kwam. Verder gewoon gezellig bijpraten.
Donderdag was het plan om naar de club te gaan, er stond een leuke training op het programma. Helaas meldde Leon dat er wat gewijzigd zou worden, daarom hebben we toen maar besloten om samen een rustig rondje te hobbelen. En dat ging lekker en mede daardoor eens een rustig avondje gehad. Ook niet bij mijn vader op bezoek geweest, er gingen al genoeg mensen bij hem langs in het ziekenhuis.
Vrijdag op de fiets naar het ziekenhuis geweest, het ging alweer iets beter met mijn vader - al blijft het afwachten hoe het verder gaat. Daarna lekker wezen eten bij ons favoriete restaurant BlaBla.
Zaterdagmorgen zo'n twaalf kilometer gelopen, deels over het schelppad van Zweth naar Oude Leede. Daarna naar Numansdorp gereden (met auto) om wat dingen uit pa zijn huis op te halen en naar het ziekenhuis te brengen. 's-Avonds vanaf video gezien hoe Marianne Vos voor de vijfde keer tweede werd tijdens het WK-wielrennen.
Zondag (voor ons doen) vroeg op, want om half tien begin de Belg al met de uitzending van het WK-wielrennen. Louise en ik waren best een beetje nieuwsgierig welke tactiek Gilbert zou hebben om toch (tegen beter weten in) wereldkampioen te worden. Is best wel leuk om tijdens inspanning van andere je ontbijt te nuttigen. Zo'n beetje halverwege de koers zelf maar eens wezen bewegen, en een 'gebruikelijk' rondje wezen rennen. Zo'n tien kilometer in stevig tempo en de laatste kilometer rustig uitlopend naar huis. Hopelijk is het volgend weekend net iets minder warm, verder mag het weer zo blijven. Na het lopen het vervolg van het WK bekeken en de te verwachtte kampioen (Cavendish) zien winnen.

Aantal kilometers gerend: vijfenveertig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...