zondag 7 augustus 2011

Kustmarathon Zeeland: Week -8

De eerste trainingsweek is best goed gelopen. Maar dat hoort ook zo te gaan in de voorbereiding tot een grote loop.
De maandag startte met een bezoek aan het ziekenhuis, gelukkig niet voor mezelf. Maar ik ben met mijn vader naar Ikazia geweest, omdat hij voor controle moest komen wegens zijn schouderoperatie (pees vastgezet). Dat wil nog niet helemaal vlotten, maar volgens de arts komt het wel weer een beetje goed al gaat het nog wel lang duren. Daarna samen met een (fiets)vriend voor de eerste keer naar het nieuwe LantarenVenster geweest. We wilde beide graag de film The Tree Of Life zien. Het was een hele mooie film, al blijft het wel onduidelijk welk punt de regisseur nu eigenlijk wil maken. Maar ach bij een mooie film is dat niet altijd zo belangrijk.
Dinsdag bij Rotterdam Atletiek een baantraining gedaan. Het programma voor die avond was (in het kort) 4x 300 meter en 6x 600 meter. Totale afstand voor die avond kwam uit op bijna 19 kilometer: heen en weer naar de baan plus 'inlopen' met oefeningen.
Woensdag direct vanuit het werk, nou ja wel eerst thuis omkleden een rustig rondje gedaan van ruim 6 kilometer.
Donderdag wederom een clubtraining. Bijzondere van deze training was niet het programma (6x 1000 meter) maar dat we het 'geluk' hadden om de hele avond in de miezerregen bezig te zijn. Gelukkig was het niet koud en stond er weinig wind. Al met al best lekker gelopen (totale afstand 19 kilometer).
Vrijdag rustdag, dus alleen wandelend de weekendboodschappen gedaan.
Zaterdag een iets langere duurloop, normaal ga ik meestal niet verder dan 12km, maar in de voorbereiding tot een marathon ontkom ook ik er niet aan om echte lange duurlopen te gaan doen. Deze was om te begingen 10 Engelse mijlen (16km). Geen rondje maar een heen-en-weertje naar Delft, maar dan wel met de Schie steeds aan de linkerhand (voor de echte liefhebbers hieronder het kaartje).

Zondag, eerst lekker uitgeslapen, koffie op bed. Daarna een 10 kilometer gelopen, om vervolgens nog een kleine duik in de Schie te doen, samen met Louise. Dit ook een beetje tervoorbereiding van de Binnenmaas Triathlon, waar Louise voor het eerst een poging wil wagen (te beginnen met een achtste). Waarschijnlijk doe ik dan de 'kwart'.

Week totaal : 70 kilometer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...