zondag 31 juli 2011

Voorbereiding Kustmarathons

Ik ga proberen het blog weer eens wat nieuw leven in te blazen.
Nu eens niet over iets wat ik al gedaan heb, maar de voorbereiding tot iets.
Of dat wat gaat worden is een beetje afwachten, maar een poging is nooit weg.

De voorbereiding betreft de 'Kustmarathon', waarover mijn laatste blog-posting ging.
Maar dit jaar gaat dat allemaal anders worden - zei hij stoer.
Dit jaar is er een dubbel programma:
zaterdag 1 oktober - De 'echte' marathon - hardlopen dus.
zondag 2 oktober - De 'andere' marathon - wandelen, hetzelfde traject maar dan langzamer.

Ik ben zeer nieuwsgierig wat dat brengen gaat. Dit heb ik nog nooit gedaan. Weleens in een heel grijs verleden drie dagen gerend, beachrunning heette dat toen. Dat ging van Hoek van Holland naar Den Helder (over het Strand6daagse-traject). Maar de ene dag rennen en de volgende dag hetzelfde stuk wandelen, ik ben benieuwd.

Normaal gesproken begin ik met de training voor de (Rotterdam)marathon zo'n 16 weken van te voren. Echter voor de Kustmarathon is dat wat korter. Omdat ik na de RotterdamMarathon ook nog de RoPaRun doe, vind ik het niet perse nodig om voor deze marathon een volledig trainingsprogramma (die ik meestal zelf verzin, oftewel mijn 'achteraf-schema') af te werken. Ten tweede is mijn doelstelling voor de Kustmarathon iets anders dan de RotterdamMarathon, Zeeland wil ik meer van genieten, dus dat mag wat langzamer. Daarbij zijn de weersomstandigheden en het parcours niet elk jaar gelijk. En die zijn in Zeeland best wel van invloed, tenslotte loopt het een stuk makkelijker als het afgaand water is (zoals de laatste keer, dus dat zal dit jaar wel anders zijn). En ook de wind heeft iets meer impact dan in een stad.

Maar hoe dan ook, ik heb dit weekend een voorzichtige start gemaakt met de training. Gistermiddag 9 km en vanmorgen 12km, dus de kop is eraf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...