zondag 21 augustus 2011

Kustmarathon Zeeland: Week -6

Maandag weer goed ontspannen begonnen. Samen met fietsvriend Philip naar het laatste deel van Harry Potter geweest (Pathe Delft). Genoten van de belevenissen, en de mooie beelden (al was voor mij 3D niet per sé nodig geweest). Vooral een hapje bij de Italiaan wezen eten en na afloop een Leckere bier op.
Dinsdag een 'ongewone' clubtraining gehad. Onze trainer Jan vond dat we het inwerkprogramma op blote voeten moesten doen, gelukkig wel op het nieuwe gras van het binnenterrein van de baan. Daarna hebben we twee series van 5x 400 meter gedaan, de eerste honderd meter moest op 60%, de tweede honderd op 80% en de laatste tweehonderd mocht voluit.
Woensdag een rondje om het huis gelopen van zo'n acht en een halve kilometer, rustig want de training van dinsdag was nog een beetje voelbaar.
Donderdag een iets langere baantraining, zes keer 800m in tweetallen. Dat betekende dat ik de eerste vierhonderd alleen liep en de tweede vierhonderd samen. Vervolgens had ik dan 'vierhonderd meter' rust. Er was donderdag wat onweer in de lucht, maar de was ruim voor de training Rotterdam al gepasseerd. Het was wel een beetje benauwd, al kregen we wel een kleine verkoeling door een buitje.
Vrijdag was op trainingsgebeid even saai als alle andere vrijdagen, boodschappen doen en deze keer voorbereidingen treffen voor de Triathlon van Binnenmaas. Dat wilde zeggen, spullen klaarzetten:
  1. Korte (hardloop)tight voor zwemmen, fietsen en lopen (voor de zekerheid met (sport)onderbroek).
  2. Loopsinglet, ook voor op de fiets.
  3. Sokken (vooral voor het lopen).
  4. Helm.
  5. Fietsschoenen.
  6. Hardloopschoenen.
  7. Sportbril, die ik ook met zwemmen op zet (ben tenslotte beetje kippig).
  8. GPS-horloge (alleen voor fietsen en lopen).
  9. Handdoek om voeten droog te maken na het zwemmen.
  10. Tas om alles in te doen.
Zaterdagmorgen op tijd wakker, de triathlon begint 'vroeg' voor ons, want Louise doet voor het eerst van haar leven mee aan een triathlon. Het is om te beginnen een achtste, maar toch een heel gebeuren en dus op tijd fietsen op de (geleende) auto (van Pa) zetten. Boterhammen mee, voor Louise om na afloop weer op krachten te komen, voor mij om vooraf nog voldoende voorraad te hebben. Louise moest starten om kwart voor twaalf en ik om half twee, dus daar zat wat ruimte tussen.
Louise deed het goed en was ruim voordat ik van start moest binnen (haar tijd: 1:27:20) en zeer tevreden.
Om net na half twee mocht ik aan mijn minst favoriete onderdeel beginnen: het zwemmen, wat overigens (in verhouding tot het deelnemersveld) niet zo slecht ging (0:24:42 - 162ste van de 189 deelnemers), daarna het fietsen wat in verhouding dan wel iets moeizamer ging dan gehoopt (maar ja, niet echt veel gefietst dit jaar, en zeker geen snelheid), tijd was (waarschijnlijk inclusief het omkleden enzo) 1:23:50, dat betekende 140ste fietstijd. Als toetje mijn beste onderdeel, daarom paste dit ook wel in de voorbereiding voor Zeeland, het lopen. Daarmee kon ik dan nog wel een paar plaatsen in het algemeen klassement opschuiven. De 10 kilometer ging in 0:44:43, wat betekende de 51ste looptijd. Totaaltijd werd zodoende 2:33:15 en 118de finisher. Voldaan ging we dus weer naar huis en hebben onder het genot van pizza en bier naar de Vuelta zitten kijken.
Zondag lekker uitgeslapen, het onweer op bed beluisterd en de regenbui zien vallen. Daarna toch maar de stoute (hard)loopschoenen aangetrokken om een rondje los te lopen. Het werd een heel zweterig rondje en dat kwam omdat het zeer benauwd was en niet van de snelheid of lengte. Het rondje was maar net boven de negen kilometer met een gemiddelde snelheid van 12 km/u.

Totalen voor deze week zijn:
Zwemmen: 1 km
Fietsen: 41 km
Lopen: 64 km
Finish van de Binnenmaas Triathlon 2011
foto: Leon van Asperen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...