maandag 29 augustus 2011

Kustmarathon Zeeland: Week -5

De maandag blijft op sportgebied een saaie dag. Meestal doe ik dan niks, en zo ook deze week. De inspanning kwam deze keer van een fietstocht heen en weer naar Alexandrium (wellicht 20 km) om te gaan kijken en uitproberen van nieuwe matrassen (tenslotte zijn de huidige matrassen meer dan 10 jaar oud en langzamerhand toe aan vervanging). Wellicht kan een 'nieuw' bed bijdragen tot betere sportprestaties (je weet het nooit).
Dinsdag stond er bij de clubtraining Fartlek op het programma. Onze trainer had een programma met veel loopscholing gemaakt, waarbij de nadruk kwam te liggen op bochten lopen. Als 'hoofdprogramma' hebben we rond bomen gelopen in het Vroesenpark, waarbij tegen het einde de wespen er zich tegenaan gingen bemoeien. Sommige atleten moesten toen extra sprintjes trekken.
Woensdag een iets snellere duurloop van dik 10 kilometer gedaan. Verder niks bijzonders voor die dag.
Donderdag stond er bij de club heuveltraining op het programma, maar omdat dat in Bergschenhoek zou zijn, hebben Leon en ik maar besloten om een 'eigen' training te doen. We hebben als alternatief 4x 2000 meter gedaan, waarbij de laatste extra pittig was (zo'n 20 seconde sneller dan de andere drie). Daarna heb ik nog een uurtje aan de ledenadministratie van Rotterdam Atletiek gewerkt.
Vrijdag was wederom een boodschappendag, en toen dusdanig veel ingeslagen dat de zaterdag geheel aan andere dingen besteedt kon worden.
Zaterdag ging Louise al 'vroeg' de deur uit om te gaan wandelen met een vriend, zodat ik voor mij doen redelijk vroeg op pad kon gaan voor een lange duurloop. Het werd een rondje van 21 kilometer, waarvan een behoorlijk deel in de stromende regen (de schoenen waren zondagavond nog niet droog). Ik moet alleen nog leren om de langere duurlopen iets rustiger te doen, want ook deze ging sneller als mijn (streef)marathontempo. Na het opdrogen nog twee uur aan de ledenadministratie gewerkt om vervolgens aan de voorbereiding voor het eten te beginnen. Normaal niks bijzonders maar vandaag kregen we visite (André en Colete) die kwamen eten en het recept wat ik voor ogen had koste wel wat voorbereiding. Er moest een bergje kaas, walnoten en selderie fijngemaakt worden, en aangezien ik dat allemaal zonder elektrische apparaten doe, kostte dat wel wat extra tijd (tussendoor moest er ook nog naar de Vuelta gekeken worden). Ruim voor de visite binnenkwam vallen was de ‘kaas-walnoten-selderij-knoflook-olie’-saus klaar. Onder het genot van een bord pasta met selderij (en de saus) met een Dordts biertje hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt.
Zondag werd een hele slome dag, eerst lekker uitgeslapen. Daarna naar De Kuip, die gelukkig niet helemaal met water vol stond (al had ik wel een dikke bui op mijn kop gehad toen ik er naar toe fietste. Feyenoord kon helaas niet winnen, ondanks dat Heerenveen op het einde nog maar negen man in het veld had staan (2 rode kaarten). Al met al een terechte uitslag (2-2). Bij thuiskomst was de finale van de Vuelta-etappe dusdanig spannend dat ik maar ben blijven kijken, daarna nog (op video) de 100 meter sprint met/zonder Usain Bolt bekeken. Het blijft altijd zonde als de gedoodverfde kampioen door een fout niet voor de prijzen mee kan doen, maar ook dat is een deel van het spel. Vervolgens was het alweer etenstijd geworden, en ik meer trek in eten dan in lopen had maar besloten om deze zondag de training over te slaan en te verplaatsen naar maandag. Zodoende is deze week dan een soort ‘rustweek’ geworden.

Deze week 62 kilometer hardgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...