vrijdag 15 januari 2010

Nieuwkoopse Plassentocht

Donderdag 14 januari 2010

Samen met Wout Bosman (RTFC Delft '73) naar Nieuwkoop gegaan om een tocht te schaatsen op de plassen daar. Net na tienen kwam Wout bij mij langs om vervolgers richting Nieuwkoop te rijden.
Aan het begin van het dorp zijn we op het ijs gestapt en zijn begonnen via de Noordeinder Plas een rondje over de plassen en al slingeren door de rietkragen kwamen we terecht in Noorden. Het ijs was daar behoorlijk goed en de ijsmeesters waren al bezig de baan te vegen. Vervolgens een beetje slingerend naar de richting van Woerdense Verlaat en weer terug naar Noorden, waar we in het cafe een bakkie dronken. Vervolgens via de andere kant van de Noordeinder Plas, waar er wel een route zichtbaar was, maar niet geveegd. Dus dat was een beetje ploeteren. De ijskwaliteit werd er vervolgens ook niet beter op. Ook niet toen we wel op geveegd stuk richting ons beginpunt kwamen. En nadat we weer bij ons startpunt geweest waren, werd het zo slecht dat we toen maar besloten hebben er mee te stoppen. Het was weer mooi geweest. Ruim 35 km geschaatst, een stralende dag.
Een echt mooie winterdag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...