maandag 11 januari 2010

Schaatsen met RTFC Delft 73

Gisteren, ondanks de voorweerswaarschuwingen, met een paar fietsers (winterbikkels) van RTFC Delft 73 wezen schaatsen in de Alblasserwaard. Nadat zaterdag door het "weeralarm" verworden was tot schaatsen kijken (EK-allround en NK-sprint), viel 's-avonds het eerste bericht via het fietsforum van RTFC Delft binnen dat een van de winterbikkels wilde gaan schaatsen, dus daarop positief gereageerd.
's-Zondagmorgen om twintig over negen kwam Maarten met Marcel, Mike en Wilfried mij thuis oppikken. Wilfried had met 3 vrienden een plek afgesproken in de buurt van Noordeloos. De weg was goed begaanbaar, dus we waren daar ruim op tijd. Net toen wij onze eerste voorzichtige slagen op het ijs gemaakt hadden, kwamen de vrienden van Wilfried ons vergezellen.


Gezamelijk een leuk rondje door de Alblasserwaard gemaakt met een chocomel-stop in Goudriaan. Na zo'n 25km zat het rondje erop en was het tijd om weer huiswaarts te keren, want om drie uur was de nieuwjaarsreceptie van RTFC Delft en daar wilde Maarten als voorzitter zeker op tijd aanwezig zijn.
De receptie was gezellig, bijna alle "snelle" mannen en vrouwen waren, echter van de oudere garde was de opkomst bedroevend. Dit drukte gelukkig niet de pret en na een toost en speech van de voorzitter werd het nieuwe sportjaar ook voor de fietsclub ingeluid.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...