donderdag 31 augustus 2017

The Week After

En dan ben je Ironman, maar hoe verder ?


Ga je dus op zondagavond na bier en chips naar bed als Ironman, maar ook de dag daarop komt de zon weer gewoon op.
En wat doe je dan?
Niet zoveel anders dan anders, wakker worden (niet al te vroeg) en dan koffie en ontbijt. Daarna toch maar weer eens kijken of alles het nog een beetje doet. Dat blijkt dus best mee te vallen (in verhouding tot de inspanning).
Daaruit voortvloeiend dan toch maar eens al de 'zooi' die tijdens de Ironman gebruikt is en/of in een van de zakken heeft gezeten aan de buitenlucht blootstellen. Want een en ander heeft toch wel een ander geurtje gekregen en moet nog mee terug in de auto naar huis. En om gevaar van bedwelming tegen te gaan zoveel mogelijk aan de waslijn gehangen om de ergste lucht er af te laten wapperen.
Daarna toch nog even in Roskilde wezen rondbanjeren. Niet alleen om de spieren weer langzaam op gang te krijgen, maar ook om als beloning koffie met lekkers te scoren. Weer een stukje wandelen en als lunch de 'beroemde' Deense Smørrebrød uitproberen. En dat smaakte uitstekend !
Vervolgens nog wat boodschappen gedaan voor het avondeten en wat 'koek en zopie' voor de terugreis.
Daarna weer terug naar ons tijdelijk huisje in Øm. Om daar de spulletjes weer in te pakken en alles een beetje reisklaar te maken. Wederom een potje te koken, want als Ironman heb je best veel 'trek'. Lekker biertje erbij en weer op tijd naar bed. En voor de volgende dag geen wekker gezet 😊 .

Dinsdagmorgen zomaar net voor acht uur weer wakker. Maar na het ontbijt de laatste spullen inpakken en alles weer in de auto laden. Als laatste de fietsen weer op dak en zo rond tien uur de auto gestart voor de terugreis.
Voor de verandering een iets andere route (vooral door Denemarken) dan op de heenweg.
Deze keer niet over de Storebæltsbroen (Grote Beltbrug), maar met de veerboot van Rødby (DK) naar Puttgarden (GER). Daardoor is het korter en de boot geeft een mooie onderbreking na een kleine twee uur rijden. Ondanks dat we niet gereserveerd hadden, stonden we nog geen kwartier na de betaling op de boot (na ons mochten er nog vier auto's bij). Dus dat had niet veel sneller gekund. Een uur later gingen we weer rijden en waren we nog maar zo'n 650 km van thuis verwijderd. Daarna nog drie keer in Duitsland gestopt om te eten, drinken, plassen en/of wisselen van chauffeur. We hadden gelukkig niet zoveel last van files en vertragingen en kwamen zo rond zes uur 's avonds de grens over bij De Poppe. Net over de grens hebben we een frietje gegeten in Oldenzaal. Vervolgens in één keer doorgereden naar huis zonder al te veel oponthoud. Zo tegen negen uur was de auto weer uitgeladen en stonden de fietsen weer op hun vertrouwde plek. De 'vuile' was maar uitgespreid in de badkamer om alvast een beetje te kunnen luchten. Als afsluiter van ons weekje Denemarken een heerlijke Westvleteren 12 gedronken en toen naar bed.

Woensdag lekker uitgeslapen en vervolgens zijn er veel wasjes gedraaid. Gelukkig was het mooi weer, dus alles was ook weer snel droog. Verder alles heel rustig gedaan, dus niks bijzonders. De enige fysieke activiteit was wandelend boodschappen doen.

Donderdagavond bij RA wezen kijken. Wel 'hardlopend' er naar toe gegaan, maar niet met het programma meegedaan. Heerlijk bijgepraat met de trainer en daarna weer rustig naar huis gehobbeld.

Vrijdag zijn Louise en ik naar de film (Wakefield) geweest, op de fiets naar Kino. En na afloop lekker gegeten bij Afrikaans restaurant Sallina's.

In het weekend ook niet al te veel gedaan, alleen op zondag naar De Kuip gefietst om Feyenoord tegen Willem II (5-0) te zien spelen.
Na het weekend is de 'vakantie' weer voorbij en gaan we vanaf maandag weer het 'gewone' leven in. In gedachte als Ironman, maar voor de 'buitenwereld' zal dat niet zichtbaar zijn.

En verder!!!

Voor dit jaar staan er nog een paar 'grote' dingen op het programma.

 • Zaterdag 2 september ga ik testen of echt alles nog werkt tijdens de Binnenmaas Triathlon. Ben benieuwd of ik dan op een degelijke manier de 'Kwart' kan volbrengen.
 • Zondag 10 september doe ik voor de vierde keer mee aan de In Flanders Field Marathon van Nieuwpoort naar Ieper (België).
 • Zaterdag 23 september ga ik nog een keertje in het open water zwemmen (2,7 km)  tijdens de Branders Zwemtocht in Schiedam. 
 • Zaterdag 7 oktober probeer ik dan voor de zesde keer te finishen bij de Kustmarathon Zeeland van Burgh-Haamstede naar Zoutelande.

1 opmerking:

 1. Heb je blog voor de Ironman met plezier gelezen.
  Groot respect voor je prestaties.
  Gr. Arie 't Hooft

  BeantwoordenVerwijderen

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...