maandag 22 mei 2017

Ironmantraining - week 3

"nog dertien te gaan"


De derde trainingsweek is goed begonnen.
En dat lag niet alleen aan het kampioenschap van Feyenoord!
  • Op maandag voor het eerst dit jaar in het buitenwater 'gezwommen', oftewel zo'n tien minuten. Kwa afstand en tijd stelde het niets voor, maar de temperatuur was ongeveer 16 graden. Dus als eerste aanzet vond ik het lang genoeg.
  • Dinsdagavond zo'n anderhalf uur hardgelopen bij Rotterdam Atletiek (inclusief naar en van de baan). Dat ging al een stuk beter dan vorige week, al laat ik de tempoversnelling maar zoveel mogelijk achterwege (de rug is nog niet honderd procent).
  • Woensdag de eerste combi-training: eerst een kleine kilometer gezwommen (temperatuur was nu iets boven de 16 graden), rustig omgekleed en wat gegeten om vervolgens vier uur te fietsen. Ondanks de warmte (zo'n 28 graden) ging het vooral in het begin heel lekker. Na mijn 'lunchbreak' na ongeveer 60km begon de zon toch behoorlijk te branden. Na 'ruim 80 kilometer kwam ik een beetje te dolen in de stad en heb ik een (onnodig) rondje om de Zevenhuizerplas gereden, maar daardoor kwam ik wel net boven de honderd kilometer uit (en dat was best een poosje geleden).
  • Donderdag wederom een kleine anderhalf uur bij RA gelopen, deze keer gingen ze naar de Erasmusbrug voor 'heuveltraining'. Die heb ik maar overgeslagen en na een gezellig praatje met de trainer ben ik huiswaarts gerend.
  • Vrijdag heb ik met een paar collega's iets gedaan wat eigenlijk niet zo goed is voor de trainingsopbouw: bierproeven in Stadsbrouwerij De Pelgrim. Maar het was wel lekker!
  • Zaterdag al een half uur gezwommen, dat ging al een stuk beter dan eerder deze week. Het went gelukkig snel, al was de watertemperatuur al weer een stukje beter. 's-avonds zijn Louise en ik naar de voorstelling Freddie in het kader van de Rotterdamse Operadagen geweest. Heel bijzonder en leuk.
  • Zondagmorgen de tweede combi-training: deze keer eerst fietsen. Het eerste stukje samen met Louise (die voor een langere tocht ging) via de Beneluxtunnel het havengebied in. De tunnel en de viaducten op volle kracht, daartussen mocht het rustig van mijn trainer (Louise). Na een kleine 15 km ben ik teruggegaan om bij thuiskomst, na een schoenwissel, te gaan lopen. De omschakeling ging goed en na een ruime negen kilometer was ik weer thuis. 's-Middags weer lekker zitten genieten van Tom Dumoulin in de Giro d'Italia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...