dinsdag 22 juni 2010

Druk, druk, druk . . . met leuke dingen !

Afgelopen weekend was druk in de agenda. Gelukkig met bijna allemaal leuke dingen, of zelf gekozen "ontberingen".
Het begon vrijdagavond met een etentje, samen met Louise en Leon en Marianne, bij restaurant Deliclassics in Rotterdam Noord. Het werd een genoegelijke avond, want de kok had een mooi "verrassingsmenu" voor ons gemaakt. Drie maaltijden vegetarisch en een maal met vis. Vooraf hadden we alle vier hetzelfde, een lekkere salade. De toetjes waren ook bijzonder en lekker. Voor een ieder aan te raden.
De zaterdag begon alweer vroeg (07:30), omdat ik me had voorgenomen een heen en weertje te gaan hardlopen in Numansdorp (waar mijn roots liggen). Eerst een lekker bakkie koffie en een ontbijt, tas inpakken met hardloopspullen en "gewone" kleren. Ik wou om kwart over negen op de fiets richting Numansdorp vertrekken, alleen de weergoden vonden dat iets te vroeg. Het goot om die tijd en ik heb geduldig gewacht totdat de bui voorbij was. Net voor half tien op de fiets gestapt en rustig peddelend, met de wind grotendeels in de rug, naar Numansdorp gereden. Rond een uur of elf arriveerde ik in de kantine van voetbalvereniging N.S.V.V., waar ik mijn startnummer moest ophalen (ik had al een voorinschrijving). De weergoden waren redelijk schappelijk voor mij, want tijdens mijn korte verblijf in de kantine regende het weer eens. Na een paar gezellige gesprekken vertrok ik (droog) naar mijn vader, om me daar om te kleden.
Kwart voor twaalf rustig dribbelend naar de start vertrokken, beetje bijpraten met wat "oude" clubgenoten. De wedstrijden werd georganiseerd door A.V. Spirit, waar ik ruim tien jaar getraind had. Om kwart over twaalf viel het startschot en kon de "meute" voor een heen en weertje op draf door de Ambachtsheerlijkheid, waar ik een deel van mijn leven (ongeveer 10 jaar) gewoond heb. Na zo'n drie kwartier kwam ik weer terug, redelijk tevreden over de geleverd prestatie (tenslotte had ik er al 33 km fietsen opzitten).
Na afloop weer snel terug naar mijn vader om daar de wedstrijden van Nederland tegen Japan te bekijken. Vlak voordat de wedstrijd begon kwam ook Louise binnen. Gedrieën hebben "genoten" van de wedstrijd.
Om de dag helemaal compleet vol te maken hadden we daarna nog een barbeque in Klaaswaal bij een neef van mij. Dit is tegelijkertijd een jaarlijkse bijeenkomst van neven en nichten van de familie Vermaas. Helaas werkte het weer niet helemaal mee, maar gelukkig de opgezette party-tenten hielden de boel wel goed droog en een extra trui zorgde voor voldoende warmte. Met een lekker stukje vlees (nep, voor Louise en mij, want vegetarisch), salades en voldoende drankjes werd de inspanning van de dag goed gecompenseerd. Ook konden we gezellig bijkletsen over allerlei leuke (en soms iets minder leuke) dingen die ons het afgelopen jaar gepasseerd waren. Moe en voldaan gingen we rond middernacht naar huis, gelukkig met de (geleende) auto.
Zondag, 's-morgens lekker uitgeslapen, koffie op bed, en een beetje puinruimen tussen het voetbalkijken door, was een stuk rustiger en een mooie afsluiting van het weekend.

Voor de route-speurders via de volgende linkjes zijn ze te bekijken: fietsroute en wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...