woensdag 2 juni 2010

Beestenboel

Het is zomer !
En ondanks dat we geen tuin hebben, alleen een klein erfje waar wat planten in potten staan, is het de laatste tijd een beestenboel. Dat komt vooral omdat de vogeltjes in de buurt pas de laatste weken het in de gaten gekregen hebben dat er bij ons nog wat eten te halen is.
We hadden, net zoals meer mensen dat doen, voor wintervoer gezorgd. Vanaf december hangen er vetbolletjes, een container met gedopte pinda's, een klomp met pinda's in dop en een silootje met zaadjes (voor vogels). We hebben ook wat vogelhuisje her en der opgehangen, maar helaas daar is dit jaar geen gebruik van gemaakt (vorig jaar hadden we een nest met koolmezen). Dus zo langzamerhand dachten we dat al onze voorzorgsmaatregelen om de vogels de winter door te helpen nutteloos waren. Dat is misschien ook wel zo, maar de laatste tijd wordt de voorraad toch leeggegeten. De gepelde pinda's zijn één keer bijgevuld, de silo met zaad al een keer of vijf en ook de vetbollen zijn een lustobject aan het worden.
Nu hebben we rondom ons huis: kauwen, die kwetteren vooral 's-morgens en 's-avonds ofdat de jonkies naar en van school komen. De kauwen zijn volgens ons in elk voer geinteresseerd, als het maar makkelijk bereikbaar is, dus vooral brood. Dan zijn er ook 2 tortels die het gemunt hebben op de zaadjes. Verder zijn er de gebruikelijke mussen die zowel brood als zaadjes niet versmaden. Maar het verrassende (voor mij dan) zijn de koolmezen, die nu pas aan de vetbollen zijn begonnen. En ik maar denken dat die dat vooral in de winter nodig hadden.
Nu ziet zo'n koolmees er op het ogenblik niet uit. Want omdat het van klederdracht aan het wisselen is, is het net alsof z'n kopje wel erg los op z'n romp hang.
Zie hieronder het bewijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...