dinsdag 14 april 2015

Rotterdamse Marathon 2015 - 27e in mijn 27e Rotterdamse finishNa een goede voorbereiding, bestond even de vrees dat het op de dag van de marathon het weer niet mee zou gaan werken. Volgens de weervoorspellers (ruim een week ervoor) zou het wel eens de warmste dag van de week kunnen worden. Gelukkig viel dat toch mee, en het was ook niet zo nat als zaterdag.
Toen ik zondag wakker werd (kwart voor zeven) zag de lucht er goed uit en stond er nog weinig wind. Na het ontbijt, tas ingepakt en rond half negen op de fiets naar hotel Atlanta gefietst. We (nou ja, onze trainers Dick en Aad) hebben daar als vereniging een drietal kamers gehuurd om daar om te kleden en na afloop lekker te douchen. Het was wel een beetje fris op de fiets, maar er stond inderdaad nog niet echt veel wind (ongeveer windkracht 2). Tegen negenen kwam ik in de kamer, waar trainer Dick de lopers ontving en nog wat laatste tips meegaf. Ongeveer een half uur voor de start zijn we (clubgenoten: Arjen, John, Paul en Ruud) naar ons startvak gegaan. Arjen en ik stond in het C-vak behoorlijk vooraan, omdat we ons hadden opgegeven voor het Nederlands Kampioenschap. John, Paul en Ruud hadden dat niet gedaan en stonden in het D-vak een stuk achter ons.
27e medaille

In het startvak nog een paar "oude" bekenden gezien. De mede-veteranen 55+, en (oud) Spiritleden: Ton Romeijn, Jan van Gent en Armand Stolk. Vlak voor de start werden we, zoals gebruikelijk in Rotterdam, toegezongen door Lee Towers met het toepasselijke lied You'll Never Walk Alone.
Stipt 10 uur werd het kanon ontstoken en mochten we op pad. Na een voortvarende start in de drukte, omdat ik wel erg vooraan stond werd ik aan alle kanten voorbij gelopen, kwam ik bij het 5km-punt door na 21:44 (streeftijd was 22:30 per 5km). Als extra opsteker stond Louise daar vlakbij om mij aan te moedigen. Net voor het 10km-punt ging het parcours over een nieuw stuk, in plaats van rechtdoor over de Spinozaweg gingen we linksaf over de Pascalweg om vervolgens over het bijna 4km lange en kaarsrechte fietspad genaamd Havenspoorpad (oude spoorlijn) te rennen. Ook hier zag ik Louise weer staan (in de buurt van het 13km-punt). Na het fietspad rechtsaf de Zuiderparkweg op om het "afstands-heen-en-weertje" op de Slinge te doen. Daarna het rondje om het Zuiderpark, op de Vaanweg stond Louise gelukkig weer te supporteren. hierna op naar het halve marathon-punt (streeftijd 1 uur 35 minuten) op de Dorpsweg. Ik passeerde daar na 1 uur en 33 minuten, en ja wel, even daarna dichtbij de 22km stond Louise alweer!
Zo lieverlee kropen de kilometertijden wel richting mijn gehoopte verwachting van 4:30 (niet dat dat zo'n probleem was, want ik had al een mooie voorsprong opgebouwd).
Via de Brielselaan ging het naar de Laan op Zuid om daarna voor de tweede keer de Erasmusbrug te trotseren. Op de top lag deze keer het 27km-punt (andere jaren waren we nog niet zo ver). De tunneldrumband stond weer onder de kruising van de Blaak en de Coolsingel (nu op 28,5 km), dit vind ik een van de weinig leukere bandjes, want die doen het gelukkig zonder versterkers (op sommige plekken ben ik echt blij dat ik daar aan voorbij kan rennen).
foto gemaakt door neef Piet Zwartbol
Onder de paalwoning ging het richting het rondje Kralingseplas, dit keer iets korter (want al op Zuid een extraatje gehad). Op de Bosdreef stond Louise voor de laatste keer langs het parkoers (32km), dus de laatste tien moesten echt helemaal op eigen kracht en mentaliteit. Het verval zette langzaam door: de kilometers tussen 25 en 35 waren volgens de vooraf gehoopte tijden van 4:30. Daarna kroop het langzaam richting de 4:40. Maar dat mocht niet meer deren, na drie uur, acht minuten en zevenenvijftig minuten (bruto-tijd) passeerde ik de finishlijn. Hiermee presteerde ik boven verwachting: dit is mijn beste marathon als 55-plusser.

In de officiele uitslag ben ik bij de Mannen 55+ als 27e geklasseerd van de 648 "oude mannen".

Wel bijzonder om bij je 27e finish in Rotterdam 27e te worden :-)
Hieronder de twee route's die Louise en ik hebben afgelegd om elkaar te zien.
Fietsroute Louise


Looproute Henk - Marathonparkoers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...