maandag 18 mei 2015

Bilzen 111

Zondag 17 mei 2015

Voor het eerst een buitenlandse triathlon, en dan nog een extra 'vreemde'.

Een zogenaamde 'honderdelf'.


Wat er op neer komt, dat de totale afstand dus 111 kilometer is. Is op zich niet zo apart, echter de onderdelen zijn (iets) afwijkend ten opzichte van een gewone halve triathlon (waarmee je redelijk in de buurt van 111 kilometer uitkomt - 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen: maakt 113 km).
In Bilzen zijn de afstanden in tienvoud van elkaar, maar de volgorde is wel als een normale triathlon:
  1. Zwemmen: 1 kilometer
  2. Fietsen: 100 kilometer
  3. Lopen: 10 kilometer

Nadat we een de dag er voor naar Bilzen reden, zijn we (Louise en ik) op zoek gegaan naar de start- en finishlokatie. Die was niet in het stadje Bilzen, maar een paar kilometer daarbuiten, in het dorpje Eigenbilzen. Dat was nog een aardig gepuzzel, want we hebben geen TomTom en er was weinig bewegwijzering. Maar we hebben het gevonden. Het ligt dus dicht tegen het Albertkanaal aan, daar waar er gezwommen moest worden. Het was die zaterdag bijna een beetje desolaat, want nog maar weinig sporen dat er de volgende dag een triathlonwedstrijd gehouden zou worden. Er was gelukkig wel een cafetaria open, waar we koffie met vlaai hebben genuttigd.
Daarna weer terug naar Bilzen om op zoek te gaan naar onze B&B 't Solveldje. Daar was het goed toeven en als extra bijzonder waren de aanwezigheid van uilen en valken, die de eigenaar er als hobby had.

Omdat de start voor ons om 13:10 uur was, konden we rustig uitslapen, ontbijten en op het gemakje naar Eigenbilzen. Daar was het inmiddels wel een stuk levendiger, door al die triathleten (zo'n 400).En het werd toen ook overzichtig waar alles was, zoals start en finish.
De start was ongeveer een kilometer vanaf de finish. De auto kon dichtbij de startlokatie, en tevens parc fermé geparkeerd worden.
De fietsenstalling was een heel lang fietsenrek, waar de fietsen met het achterwiel in geplaatst konden (moesten) worden.

Net na enen ging de eerste groep (Mannen Senioren) van start. En tien minuten later mocht onze groep (Dames en Mannen 50+) van start. Voor zover ik het heb kunnen waarnemen, was ik de enige die zonder wetsuit ging zwemmen. Dat ging voor mij niet eens zo slecht, want ik heb er nog een paar (een stuk of tien) achter me weten te houden (393e van de 403 zwemmers).

Na zo'n dikke 24 minuten kwam ik uit het water en kon het fietsen beginnen. Ook daar was ik weer een "uitzonderlijke", want ik was een van de weinige op een "gewone" racefiets. Het fietsen ging een stukje beter dan het zwemmen, want daar werd ik 371e (van de 390 fietsers - er waren er een paar met pech o.i.d. uitgevallen). Hierdoor klom ik in het klassement van 393 naar 369 (vraag me niet hoe dat kan, maar het staat zo in de uitslag).
Na bijna drie-en-een-half uur fietsen mocht ik aan mijn sterkste onderdeel beginnen: het lopen. Ondanks mijn sterke marathon van Rotterdam (waar ik best goed was), viel de klassering op dat onderdeel niet mee (233e van de 373). De tijd was niet eens zo slecht, want die was inclusief wisseltijd - en die is best traag bij mij - nog binnen de vijftig minuten (ik loop ongeveer in mijn marathontempo).
Hierdoor finiste ik als 354ste overall en als 42ste van de 46 Mannen 50+.
Ik heb nog dus nog mooi 17 mannen en 2 vrouwen voor kunnen blijven :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuw leven inblazen ? ? ?

 De vraag is zal ik weer eens wat nieuw leven in deze blog gaan blazen ? Geen idee of er iemand is die dit leest, maar mocht het zo zijn: la...