zondag 25 november 2012

Augustus 2012


 • De eerste augustus mosselen wezen eten in Vlissingen (de eerste van het seizoen). In “ons” vaste restaurant Solskin op de boulevard. Samen met Louise’s broer Ko. Ze waren weer lekker, en het was een gezellig etentje.
 •  Vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus twee fietstochten gedaan. Vrijdag beide racefietsen (van Louise en mezelf) inpakken en inladen in de auto (van Pa). Bagage mee voor twee overnachtingen in twee verschillende plaatsen. Allereerst richting Ardennen voor de eerste toertocht: de Sean Kelly Classic. Op weg naar ons hotel (Saint-Martin) in het dorpje Courtil, zijn we de startspullen wezen ophalen bij Baraque de Fraiture. Dat was zo rond vijf uur, daarna dus naar ons hotel, zo’n 15 kilometer verderop. Het hotel was uit natuursteen opgetrokken en had een mooie tuin, waar we, na ons gemeld te hebben, een plaatselijk lekker bier , genaamd Lupulus, hebben gedronken. Na het bier en de maaltijd toch redelijk op tijd naar bed, om de andere dag een beetje uitgerust aan de tocht te kunnen beginnen. Zaterdagmorgen redelijk op tijd uit bed om na het ontbijt richting Baraque de Fraiture te rijden. Daar was voldoende parkeergelegenheid en konden daardoor op een mooie tijd vertrekken, zo kwart voor negen. Na een tocht van ruim 150km kwamen we tegen vijf weer terug. De route is hier tezien, met alle hobbels en dergelijkeDaarna naar Sittard om zondag de “Dood of de Gladiolen” te rijden. Deze tocht was een stuk rustiger (kwa deelnemers) dan de Sean Kelly Classic en daarom een stuk fijner om te rijden. Onderweg bij de verversingspost water uit de plaatselijke bron gekregen en verder wat een fietser zo tussendoor nodig heeft. De sportdrank was op toen wij kwamen, maar dat werd ons zelfs nabezorgd. Wat een service! Ook de route was heel bijzonder en na wij na afloop begrepen, zocht de parcoursbouwer elk jaar weer naar “nieuwe” heuveltjes. Bij de finish namen wij dankbaar de gladiolen in ontvangst en hebben nog even zitten nagenieten op een terras bij de finish.
 • Dinsdag 7 Feyenoord - Dinamo Kiev . . . 0-1. De uitslag zegt voldoende, dus daar wou ik het dan ook bij laten.
 • Woensdag 8 ZOOmeravond Blijdorp, dat blijft altijd leuk om ’s-avonds in de dierentuin rond te lopen.
 • Maandag 13 de film Moonrise Kingdome in Cinerama gezien met collega Kim. Hele leuke, beetje vreemde film over jeugdliefde.
 • Donderdag 16 de Seuterloop in ’s-Gravendeel gelopen. Pittige wedstrijd over 10km, maar wederom tot een goed einde gebracht.
 • Zaterdag 18 De Triathlon Binnenmaas getracht te volbrengen, echter door het warme weer is dit niet gelukt. Het zwemmen ging nog redelijk, maar tijdens het fietsen werd de warmte mij teveel en ging het kaarsje langzaam uit. Louise haalde mij na ruim driekwart van het fietsen in. Daarna nog een poging gedaan om te gaan lopen, maar na één heen en weertje van 2 ½ km toch maar gestopt. Bij Louise ging het een stuk beter en die volbracht het dus wel.
 • Zaterdag 18 Feyenoord - Heerenveen . . . 1-1
 • Woensdag 22 bij Leonard Cohen in het Olympisch Stadion van Amsterdam geweest. Wat een geweldig concert!!!
 • Donderdag 23 Feyenoord - Sparta Praag . . . 2-2
 • Zondag 26 Vlissingse BruggenRace over 2500m gezwommen. Dit was in het kanaal van Walcheren. Start vanaf Souburg en finish in Het Dok in Vlissingen. Ik redde het net binnen het uur, en dat is niet slecht voor mij als “niet-zwemmer”.
 • Woensdag 29 was een druk dagje. Eerst naar de tandarts (controle). Daarna met mijn vader naar het Maasstadziekenhuis (voorcontrole voor de operatie van zijn schouder) en vervolgens naar Vlissingen om met de ZeeZwemRace mee te doen. Louise was daar met Ralph, clubgenoot van RA, al met de trein naartoe. Ik zou daar de zeemijl gaan proberen, terwijl Louise en Ralph voor de kilometer gingen. Dankzij de stevige tegenwind heb ik het niet volbracht. Na een half uur zwemmen kwam ik niet meer vooruit en ben toen maar naar de kant gezwommen. Louise kreeg een kwal in haar gezicht en vond het toen ook beter om te stoppen. Alleen Ralph heeft het van ons drieën volgehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...