vrijdag 13 juli 2012

Beter laat dan nooit: juni 2012


Ondanks dat het alweer een tijdje juli is wil ik toch nog even terugkomen op een paar leuke gebeurtenissen van juni.

  • De eerste (vrijdag) begon behoorlijk goed en leuk. Ik ben toen samen met Louise naar Theo Maassen in het Nieuwe Luxor wezen kijken. En ondanks dat Theo een PSV-er is valt er best om te lachen. Ook maakt hij van tijd tot tijd duidelijk dat de wereld soms toch anders in elkaar steekt als we geloven en dat we daarom best wel eens aan andere mogen aanpassen  en/of tolereren.
  • Zaterdag (tweede) zijn we op de fiets vanaf Overschie naar Breskens gereden. ’s-Morgens rond tienen met een mooi zonnetje en een windje in de rug vertrokken. Via de Maastunnel en door het Zuiderpark langs Barendrecht. Vervolgens via de Heinenoordtunnel door de Hoeksche Waard om daarna via de Haringvlietbrug en over de Volkeraksluizen Noord-Brabant in. In Brabant via de “wereldsteden” Heijningen en Dinteloord langs Steenbergen naar Halsteren, waar we koffie met lekkers hebben genuttigd. Daarna een klein puzzeltochtje langs Bergen op Zoom om bij de Schelde-Rijnverbinding te komen. Gelukkig waren de fietsknooppunten en de aanwijzingen van andere fietsers voldoende om de Oostelijke Schelde-Rijnweg, die langs de sluizen loopt, te vinden. Net op tijd zijn we naar de andere kant van het kanaal overgestoken, via de Bathseweg, om bij de Zandvlietsluis te komen. Vervolgens door een gedeelte van het Belgische industrie gebied, wat verrassend veel op ons Botlekgebied lijkt, naar Fort Lillo. Daar onze boterhammen genuttigd en een kleine wandeling gemaakt. Via de veerboot de Schelde overgestoken naar het spookdorp Doel (het grootste deel van de huizen staat leeg). Daar weer op de fiets gestapt langs de kerncentrale van Doel zigzaggend België weer achter ons gelaten en Zeeuws-Vlaanderen binnengereden (vlak langs de Hedwigepolder). Op de dijk bij Emmadorp een blik over het Verdronken Land van Saeftinghe geworpen. Via de gehuchten Paal, Kruispolderhaven, Lamswaarde, Kuitaart en langs De Vogel (een kreek) en weer via Hengstdijk en Reuzenhoek naar Terneuzen om daar, voordat we het Kanaal Terneuzen Gent overstaken, op een terras nog een heerlijke verfrissing tot ons te nemen (hoe poëtisch kan een koude cola worden omschreven?). Na de cola de laatste 25 kilometers, via de sluizen van Terneuzen en langs de Braakmankreek, onderlangs de zeedijk (helaas de landkant) van de Westerschelde. Nog twee gehuchten gepasseerd met de mooie namen: Hoofdplaat en Nummer Een. Moe maar heel voldaan kwamen in Breskens aan. De slaapplaats hebben we maar zo dicht mogelijk bij de pont opgezocht, het werd Hotel-Restaurant de Milliano. De fietsen konden mooi in de kamer geparkeerd worden, echter er was geen diner meer mogelijk (want daarvoor moest gereserveerd zijn, al met al was de prijs-kwaliteitverhouding niet positief). Dus het dorp in om bij eetcafé Centraal op het terras een hapje te doen. Ook daar viel de bediening niet op door uitmuntende interesse in de klant. Na de maaltijd weer terug naar het hotel gewandeld om toch maar op tijd naar bed te gaan.
  • Zondagmorgen redelijk op tijd uit bed voor een stevig ontbijt, wat wel nodig was want het weer was een stuk minder aantrekkelijker geworden. De wind zou de hele dag op onze kop staan en of we het droog zouden houden was ook nog maar de vraag. Tijdens het ontbijt was het niet bepaald erg droog. De oversteek naar Vlissingen was gelukkig een makkie, want het veer ging volgens schema en na een klein kwartiertje stonden we in Vlissingen. Op naar huis via Middelburg en Vrouwenpolder over de Stormvloedkering en de Neeltje Jans naar Schouwen om in Burgh-Haamstede koffie met te doen. Dat was dan ook een mooi moment om even geen wind te voelen, al hadden we gelukkig alleen nog maar een beetje nattigheid gehad. Na de koffie en ruim vijfenveertig kilometer bij Ellemeet Zeeland uit en via de Brouwersdam Zuid-Holland bij Ouddorp binnen te rijden. Bij Stellendam de Haringvlietsluizen overgestoken naar Hellevoetsluis. Daarna via een oud tramlijnfietspad bijna helemaal rechtdoor via Zuidland naar Spijkenisse. Daar de Oude Maas over via de Spijkenisserbrug naar Hoogvliet, om bij Pernis de Nieuwe Maas onderdoor via de Beneluxtunnel. Na zo’n 110 kilometer konden we thuis genieten van een warme douche. De eerste racefietskilometers van dit jaar zitten er dus weer op (ruim 275 kilometer).
  • Vrijdag 8 juni was ons "jaarlijks" concert van De Dijk, deze keer in De Boerderij (Zoetermeer). Samen met Louise en twee vrienden, waarvan één van hen (Beatrijs) van oorsprong uit Zoetermeer komt, maar nog nooit in de "nieuwe" Boerderij was geweest. Dan is De Dijk een zeer geschikte band om deze hernieuwde kennismaking te ondergaan. Het concert was als vanouds van hoge kwaliteit, het geluid was uitstekend en de band goed op dreef. Al was het eigenlijk wel een beetje jammer dat Huub van der Lubbe een deel van het publiek er op moest wijzen dat een concert toch veel leuker is als je de mobiele apparaatjes in je zak laat zitten. Gelukkig hielp die opmerking wel en werd het een zeer geslaagde avond.
  • Zaterdag was mijn verjaardag. Wegens de voetbalperikelen niet veel aandacht aan besteed. Alleen samen met Leon (loopvriend) een, voor mij nieuwe, whiskywinkel wezen bezoeken en daar goede zaken gedaan. Leon heeft daarna bij ons een hapje meegegeten, om daarna de eerste domper van het EK mee te maken.
  • Woensdag de dertiende, oftewel de tweede woensdag van juni, was de jaarlijkse Buitensluisse Paardenmarkt in Numansdorp (waar ik bijna geboren, maar vooral getogen ben). Dit jaar toch maar wat vroeger als voorgaande jaar (wel op de fiets) er naar toe gegaan om 's-avonds op tijd thuis te zijn voor de voetbalwedstrijden (oh wat een spijt). Dit jaar was de Paardenmarkt voor de driehonderdste keer (volgens de legende) en dat resulteerde in heel veel paarden. Nog nooit had ik er zo veel zien staan op de markt, over de driehonderd (wat het streven was). Na gezellig met wat oude vrienden en bekenden een biertje te hebben gedronken, weer op de fiets naar huis (die bij mijn vader geparkeerd stond). Wederom was dat eigenlijk niet echt nodig want Nederland verloor ook de tweede wedstrijd.
  • Vrijdag de vijftiende (trouwdag) was Louise niet echt vroeg thuis, maar nog wel ruim op tijd om samen te eten. Daarna ben ik (alleen) naar Lantaren Venster gefietst om naar Van Dyke Parks te luisteren. Een vreemde man, met vreemde liedjes die in een prettige sfeer gebracht werden. Een best wel memorabel concert door een Amerikaan met Nederlandse roots.
  • Zaterdag (16) wederom naar Numansdorp, deze keer gebracht door Louise met de auto. Louise ging verder Vlissingen om bij de triathlon van Vlissingen te gaan kijken en zelf haar wetsuit uitproberen in zee. Ik dus bij pa koffie gedronken en daarna naar de voetbalvereniging N.S.V.V., waar de inschrijving was voor de Ambachtsheerlijkheidloop (georganiseerd door A.V. Spirit). Deze jaarlijkse hardloopwedstrijd gaat door de voormalige ABH, waar ik in mijn jonge jaren nog gewoond heb. Het was die dag zelfs mooi weer en een beetje warm. Na tien kilometer net binnen de drieënveertig minuten kwam ik over de finish. Best wel weer tevreden, nog wat nagebabbeld met voormalige clubgenoten, ging ik weer richting mijn vader om daar nog wat te drinken. Vervolgens op de "afrikafiets" (die daar nog stond, sinds een half jaar) naar huis gereden. Een mooie sportieve dag achter de rug !
  • Maandag 25 juni ben ik samen met Philip naar Cosmopolis in Cinerama geweest. En behoorlijk vreemde film over een man die rare zaken doet in de valutahandel, en dat allemaal vanuit een verlengde limousine.
De totale sportaktiviteiten behelsde:
150 kilometer hardlopen (of wat er voor door moet gaan)
280 kilometer op de racefiets weggetrapt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...