vrijdag 8 juni 2012

De leuke dingen van mei 2012, waaronder de Roparun


 • dinsdag 1 mei naar de Spiekmanlezing in de Pelgrimskerk geweest. Verzorgd door de P.v.d.A. met als lezer/verteller Maarten van Rossem. 
 • woensdag 2 meinaar Feyenoord – Heracles in de Kuip, door Feyenoord ruim gewonnen met 4-1 wat uiteindelijk resulteerde in de tweede plaats van de Eredivisie.
 • donderdag 3 mei een reguliere clubtraining bij Rotterdam Atletiek.
 • maandag 7 mei samen met Philip naar de film Intouchables in LantarenVenster. Een geweldige leuke en goed gespeelde Franse film.
 • dinsdag 8 mei gewoon een rondje thuis gelopen.
 • donderdag 10 mei naar het IJssellandziekenhuis voor de uitslag van het snurkonderzoek. Daar te horen gekregen wat Louise en ik al wisten: "U heeft geen apneu, u snurkt". Wellicht dat een anti-snurkbeugel uitkomst biedt (die dus maar besteld en dat gaat tot nu toe best goed).
 • 's-avonds de laatste Roparunvergadering van ons team "Runningteam Korendijk". Niets bijzonders, alleen de laatste puntjes op de i.
 • zaterdag 12 mei wederom een rondje om het huis gelopen.
 • 's-avonds naar de voorstelling De Ploeg – Het einde der tijden geweest in het Nieuwe Luxor. Hilarisch toneel over het einde der tijden zoals voorspeld volgens de Maya-kalender (of toch niet).
 • zondag 13 mei de play-off-wedstijd Sparta - Willem II op het Kasteel bezocht. Helaas kon Sparta niet winnen, dus geen vervolgwedstrijd afdwingen voor eventuele promotie naar de Eredivisie.
 • dinsdag 15 mei bij Rotterdam Atletiek onderworpen aan een Fartlektraining in Park Zestienhoven.
 • woensdag 16 mei het toneelstuk De Prooi gezien in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Hoe ABN/AMRO ten onderging aan onder andere WorldOnline en overig financieel wanbeheer. Goed gespeeld met een eenvoudig doch geweldig decor.
 • zaterdag 19 mei voor de eerste keer dit jaar op de racefiets. Vanaf huis bij mijn vader op de koffie en daarna via de westkant van de Hoeksche Waard en het pontje van Nieuw-Beijerland terug naar huis.
 • donderdag 24 mei de laatste loodjes gelegd voor de Roparun in Park Zestienhoven met de club, lekker de spieren losgemaakt.
 • zaterdag 26 was het dan zover. Om 12:00 uur verzamelde ons team, Runningteam Korendijk (startnummer 121, sinds jaar en dag - 10 jaar) zich in Zuid-Beijerland bij de Eendrachtshoeve. Vrolijk werd de boel ingepakt en reisklaar gemaakt. Om twee uur vertrokken we richting Parijs om ruim op tijd aanwezig te zijn. Daar hebben we eerst onze warme maaltijd genuttigd en vervolgens wat over het terrein gebanjeerd. Ons team mocht pas om 01:02 (zondag 27 mei) starten. Dit omdat we als verwachtte gemiddelde snelheid 13,8 kilometer per uur hadden opgegeven. Ik startte in de tweede shift zo net na drieën. Het was geweldig goed weer om te Roparunnen, lekker warm, droog en niet te veel wind. Zelfs 's-nachts kon er in korte broek gelopen worden. Zondag was het overdag ietsje te warm, maar dat mocht de pret en de snelheid niet drukken. Voordeel van dit mooie weer is dat op de 'rustplekken' je alles buiten kan doen. Masseren, koffie drinken, eten en wat al niet meer. Maandag was iets koeler en vanaf de Nederlandse grens een stuk drukker langs het parcours. En dat gaf weer een beetje vleugels. De snelheid ging zelfs weer een klein beetje omhoog. We finishte uiteindelijk met een gemiddelde van 14,02 km/u (negende plaats) op de Coolsingel. Moe en zeer tevreden kan ons team weer terugkijken op een geslaagde RoPaRun !

De loopactiviteiten stelde buiten de RoPaRun niet zoveel voor.
In totaal maar 8x bezig geweest en bij elkaar zo'n 150 kilometer gelopen (waarvan ongeveer 65x 1km tijdens de RoPaRun).
Aantal calorieën voor deze maand waren 10.863 calorieën

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...