dinsdag 8 mei 2012

Als het regent in mei is april (en de RotterdamMarathon) voorbij ;-)

Wat heeft april dan allemaal voor leuke dingen gebracht, hieronder een kleine bloemlezing.

 • Zondag 1 april was gelukkig niks bijzonders, gewoon een lange duurloop (ruim 21 kilometer) gedaan ter voorbereiding van de marathon van Rotterdam.
 • Maandag 2 april naar de film Haywire (Cinerama) geweest, best spannend en een verrassend einde (ben er nog niet helemaal uit hoe het precies in elkaar zat).
 • Dinsdag en donderdag een gewone clubtraining gedaan bij Rotterdam Atletiek.
 • Vrijdag 6 april iets compleets anders (voor mij zeker). Samen met Louise naar de Matthäus Passion in de Doelen. Ik vond het heel bijzonder en vooral heel knap dat de zangers zonder versterking over het orkest heen zingen (en hoorbaar).
 • Zaterdag 7 april zijn Leon en Marianne wezen kaasfondueën (dat kon nog net een dikke week voor de marathon).
 • Zondag 8 april samen met Louise naar de KNVB-Bekerfinale in De Kuip geweest. PSV won zeer eenvoudig van Heracles. Al met al was het krachtsverschil te groot voor een leuke pot voetbal (vorig jaar was FC Twente-Ajax een stuk mooier).
 • Maandag 9 april samen met Louise naar de film Shame (LantarenVenster) geweest. Zeer controversieel en gewaagd (soms bijna pornografisch), een schokkend verhaal over seksverslaving.
 • Dinsdag en donderdag de laatste loodjes voor de marathon bij de club gedaan.
 • Zaterdag 14 april zelfs de wedstrijd Feyenoord-Excelsior laten schieten om zo uitgerust mogelijk aan de start van de marathon te staan.
 • Zondag 15 april was het eindelijk zover,
  waar al die hardlooptrainingen het afgelopen jaar goed voor waren: de Marathon van Rotterdam. De omstandigheden waren, zeker voor mij best gunstig. Lekker fris, flauw zonnetje en helaas een redelijk windje (had wat minder gemogen). De start was dit jaar een half uurtje eerder dan de jaren ervoor (nu om 10:30), dus zo net na negenen op de fiets richting de Coolsingel om in het Hilton Hotel te melden bij onze trainer Dick Eduard, die daar zoals gebruikelijk een kamer geregeld had zodat de RA-atleten dicht bij de start en zich in alle rust konden omkleden. Om kwart over tien vertrokken we (clubgenoten Jan, Paul, Ruud en ik) richting het startvak (C), waar we ook Ralph tegenkwamen. Rustig wachtend hebben we Lee Towers aangehoord en om precies half elf werd het kanon afgevuurd. Geprobeerd zo rustig mogelijk te vertrekken om het schema van rond de drie uur vijftien te gaan halen. De eerste vijf kilometer samen met Ralph opgelopen en kwam door in 22 minuten en 28 seconden (eigenlijk iets te snel). Zo rond de zesde kilometer Ralph maar laten gaan, want die ging op dat moment toch iets te snel voor mij. De tien kilometer doorkomst was dan ook sneller dan verwacht (21 minuten 38 seconden, de snelste serie van 5km). Vervolgens weer een beetje terug in het ‘oude’ ritme van zo rond de 22:15 per vijf kilometer. Onderweg een keertje naar Louise kunnen zwaaien en wat andere bekenden. Bij de verversingspost van de dertig kilometer hoorde ik Ralph ineens roepen, die vlak daarvoor door de man met de hamer geraakt was. Helaas in het bos geen Louise meer gezien, daardoor ging het waarschijnlijk toch iets moeilijker de laatste zeven kilometer (het tempo ging omlaag naar 23:15 per 5km).  Moe, maar zeer voldaan liep ik door de finish na 3 uur 8 minuten en 49 seconden (toch sneller dan verwacht). Na wat stukjes banaan en een bekertje thee genuttigd te hebben (helaas geen Louise) terug naar Hilton. Daar Louise gebeld, die net te laat terug op de Coolsingel was. Even bijkletsen met de andere lopers, douchen en vervolgens op de fiets naar huis om de ‘Amstel’ te kijken onder het genot van welverdiende pizza met bier.
 • Dinsdag 17 april stond er een mini-RoPaRun gepland in Piershil, echter omdat ik nog niet zo goed met mobiele telefoons om kan gaan, had ik het bericht van onze team-kaptein gemist dat het gebeuren was afgelast wegens overvloedige regen. Ik kreeg het pas in de gaten toen ik in de buurt van de Beneluxtunnel twee keer gebeld werd. ‘Gelukkig’ stond ik in de file, waardoor ik het er maar op waagde om terug te bellen, toen kreeg ik het bericht alsnog te horen. Dus na een uurtje filerijden was ik weer thuis ;-)
 • Donderdag 19 april ging de mini-RoPaRun wel door in Numansdorp, echter daar waren niet echt veel kinderen op af gekomen (bang voor regen?).
 • Vrijdag 20 april hadden we twee mini’s bij scholen op Zuid (Pendrecht). Daar was het zeer druk en bijzonder gezellig, dat maakte weer veel goed.
 • Maandag 23 april ben ik voor onderzoek naar mijn slaapgedrag (snurken) in de bedrading gelegd door het IJssellandziekenhuis, hiermee moest ik een nacht slapen zodat er kan worden bepaald wat er aan mijn gesnurk gedaan kan worden.
 • Dinsdag 24 april maar eens voorzichtig bij de club wezen ‘trainen’, met andere woorden rustig lopen en geen gekke dingen.
 • Donderdag 26 april al weer iets meer gedaan, maar nog wel rustig aan.
 • Zondag 29 april naar de topper Feyenoord - AZ (1-0), een hele mooie en spannende wedstrijd. Daarmee kwam Feyenoord op de tweede plaatst terecht en barstte De Kuip bijna uit z’n voegen.

En tot slot nog het sportieve overzicht:
 • 12x rennen (11x trainen, 1 wedstrijd)
 • langste afstand 42,2km (marathon) 
 • totaal ruim 200km
 • dik 19 uur
 • 14.600 Calorieën

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...