maandag 28 november 2011

Binnenmaasloop 2011

Afgelopen zaterdag was het weer eens zover: de Binnenmaasloop (halve marathon), georganiseerd door AV Spirit. Voorheen altijd in het voorjaar, een week voor de marathon van Rotterdam, nu eind november. Of dat een verbetering is, ik weet het nog niet. Wellicht komen er nu meer mensen op af.
Echter om een uur voor de 'halve' de vijf kilometer (10:00 uur) te laten starten, vind ik niet zo'n goed idee. Vooral als je met meerdere vrienden, familieleden of clubgenoten komt en je niet allemaal dezelfde afstand loopt, dan zit er wel heel veel tijd tussen. En nu was het zaterdag gelukkig wel droog, maar er stond een behoorlijke wind, dus echt comfortabel was het daardoor niet. Ook al omdat er geen douchegelegenheid aanwezig was. Aangezien ik de 'halve' wilde lopen en Louise de 'vijf' hebben we aan den lijve kunnen ondervinden welke problemen dit opleverde.
De zaterdag begon dus vroeg, voor achten liep de wekker af. Want je moet wel een beetje op tijd ontbijten om er tijdens het lopen niet al te veel last van te hebben. Net voor negen de deur uit richting het recreatieoord Binnenmaas (met de auto). De inschrijving werkte niet zo vlot, er waren wat computerprobleempjes, maar ik heb niet gehoord dat daardoor iemand de start heeft gemist.

Louise liep dus de vijf kilometer, en dat ging best goed. Zelf vond ze dat ze best vier seconden harder had willen lopen, om dan op precies zesentwintig minuten te finishen, het werd nu 26:04, dus alweer een P.R. (om gek van te worden - en dat overkwam de computer hoogstwaarschijnlijk ook, want Louise staat in de uitslag vermeld als: Anneloes Smedts-Koens).
Om elf uur mocht ik van start, begon voortvarend maar merkte al na twee kilometer dat de snelheid niet in de benen zat. Dat heeft het rondje Binnenmaas er niet vervelender op gemaakt, gestaagd rende ik naar een tijd van één uur zesendertig minuten en zestien seconden. Het was een pittige ronde, vooral door de wind, verder was het uitstekend loopweer.

Na de finish kregen we een mok chocomel (de mok mochten we mee naar huis nemen).
Gelukkig was Louise zo verstandig geweest om na mijn start bij mijn vader in Numansdorp op visite te gaan, want echt warm zal het niet geweest zijn om lang te wachten in de wind.

Al met al hebben we beide lekker gelopen, maar hopen toch dat er bij de volgende Binnenmaasloop wat aanpassingen qua starttijden gedaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...