maandag 7 november 2011

1e Kethelloop

Zondag 6 november 2011 stond de Eerste Kethelloop op het programma.
Dus niet de New York Marathon of de Berenloop, nee gewoon een loopwedstrijd over 10 kilometer. Wel lekker dicht bij huis, zo'n vier kilometer. Daarom konden we (Louise en ik) mooi fietsend naar de voetbalvereniging Kethel (VVK68), de organiserende vereniging, gelegen aan de noordkant van Schiedam in het 'buurtschap' Kethel, een mooi oud dorpje dat is opgeslokt door Schiedam.
Ondanks dat het een nieuwe loop was en georganiseerd door een voetbalvereniging, en niet door een atletiekvereniging, waren er best veel lopers op af gekomen. Zo'n dertig kinderen deden mee aan de anderhalve kilometer. Op de drie kilometer zijn er zevenenveertig gestart (jong en oud). En op 'onze' afstand, de tien kilometer, deden er honderdzevenendertig mee.
De start was bij de hoofdingang van het sportcomplex (VVK deelt het terrein met SC Spaland) en ging via het dorp Kethel richting Midden-Delfland om daar een rondje van ruim vier kilometer te doen, daarna weer terug over de zelfde weg naar het voetbalterrein om bij de start nog een rondje buitenom te doen om via de achterzijde te finishen op het complex (niet te ver van de kantine).
Helaas was het rondje net geen tien kilometer, maar een ruime negen-en-een-halve kilometer. Dat mocht de pret niet drukken. De loop was goed georganiseerd, overal vrijwilligers om de weg vrij te houden en de route aan te wijzen (voor zover dat nodig was). Halfweg een verversingspost met water en sportdrank. En bij de finish een mooi ontvangst met een medaille en sportdrank. Het was trouwens ook goed loopweer, niet te warm (november ?) en droog. Er was wel wat wind (soms best behoorlijk) maar deze kwam op de laatste drie kilometer mooi van achter, best lekker dus. Enige minpuntje was dat er nergens stond dat de afstand iets korter dan de opgegeven tien was, maar na afloop werd dat bij de meeste deelnemers wel duidelijk.

Ik eindigde als twaalfde in een tijd van 41:29
Louise eindigde als tweeentachtigste in een tijd van 51:11 en dat was de snelste 'tien' die Louise tot nu toe heeft gelopen. Een heel mooi persoonlijk record !

Tevreden gingen we weer op de fiets naar huis, waar we ons beloonde met een zak lekkere Engelse drop tijdens het kijken naar het schaatsen (op tv).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...