maandag 8 februari 2010

Duurloop 3

Het wordt er niet makkelijker op, hoe zit het nu eigenlijk met de marathontraining.
Afgelopen weekend kwam er door - niet geheel onprettige - omstandigheden niet van om het marathonschema te volgen. Nu volg ik al jaar en dag geen marathonschema, ik kijk meestal een beetje terug hoe ik het jaar daarvoor ongeveer gedaan heb en daar pas ik mijn huidige training naar aan. Maar ik probeer er wel een beetje lijn in te houden. Dit jaar heb ik als "kleine" richtlijn het schema van mijn loopmaat Leon op mijn bureau liggen. En met een paar aanpassingen hier en daar probeer ik dat een beetje te volgen. Nu stond er voor dit weekend in het schema:
zaterdag 25 km in duurlooptempo 1 (tussen 4.59 en 5.18 minuten per km)
zondag 10 km in duurlooptempo 2 (tussen 4.42 en 4.59 minuten per km)
Nu waren we zaterdag in Vlissingen, onder anderen op bezoek bij Louise's broer en een vriend van Louise's moeder (die afgelopen oktober is overleden). En 's-avond hadden we een diner in de schouwburg van Middelburg met een optreden van "Fawlty Towers" (dat was ontzettend leuk en leek heel veel op de beroemde serie - een aanrader dus). Zondag stond voor mij ook nog Feyenoord-AZ op het programma, dus daar omheen moest wat geïmproviseerd worden qua looptrainingen. Dit heb ik als volgt opgelost.
Zaterdagmorgen toch lekker uitgeslapen en zo rond elf richting Zeeland. Om half een lekkere lunch bij Ko genuttigd, om daarna een duurloop van zo'n 10 km te doen, deels over het strand (zie eerste routeplaatje). Daarna de andere leuke dingen en omdat we zaterdagavond niet echt vroeg thuis waren besloten om zondag dan maar 2 "duurloopjes" te doen, dit in combinatie met het bezoek aan De Kuip (zie de twee andere routes).
Dus zowel heen als terug hardlopend naar de wedstrijd, zodoende werd het programma aangepast tot 3 duurlopen met in totaal bijna de "vereiste" omvang (33 km i.p.v. 35 km)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...