maandag 10 november 2014

A4 Run Steenbergen

Zondag 9 november 2014


Het gebeurt niet veel dat er een wedstrijd gelopen wordt op een parcours dat maar één keer mogelijk is. Maar zondag was het zover de A4 Run Steenbergen. Op een gedeelte van een nieuw stuk A4.
Over een paar weken wordt dit stuk weg geopend voor auto, maar hardlopers mochten hem dus al een beetje inwijden.
De start was net buiten Steenbergen, dicht bij een industrieterrein. Omkleden kon in een tent, en je tas werd opgeslagen in een soort vrachtwagenaanhanger (en dat was –zeker voor een eenmalige loop- goed geregeld).
Vanaf de start ging het eerst richting Dinteloord, waar de huidige A4 (vanaf Rotterdam richting Antwerpen) ophoudt). Eerst een klein stukje omhoog om na ongeveer 1 km onder de Steenbergsche Haven (aquaduct) te rennen. Alles niet in een rechte lijn maar met een flauwe kromming naar het noordoosten. Het eerste keerpunt was net na de Steenbergsche Vliet (bijna 6 km), daarna weer terug richting start en finish. Dus nog een keertje onder het aquaduct door (deze keer na zo’n 10,5 km). Start en finish passerend na 11,6 km en doorlopen richting Halsteren. Hier leek het wel harder te waaien dan vanaf het eerste keerpunt. Het eerste stuk was met wind in de rug, maar na het eerste keerpunt kregen we de wind steeds meer tegen en dus tussen de 11 en 16 km steeds feller tegen. De weg bleef in zo’n zelfde soort kromming lopen, maar nu richting zuidoost. Het tweede keerpunt lag net voorbij de 16 km. De laatste 5 km was gelukkig met de wind in de rug, al was het tempo er wel een beetje uit. Een echte versnelling zat er niet meer in. Uiteindelijk toch redelijk tevreden in één uur zevenendertig minuten en vijfenvijftig seconden gefinisht. Goed voor de 76ste plek (van de 357 finishers). In mijn categorie (mannen 55+) ben ik 11de geworden (van de 44).
Al met al een mooie bijzondere loop, ook dankzij de goede organisatie.
Maar dit was wel “eens maar nooit weer”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...