maandag 9 januari 2012

Nieuwjaarsloop 2012 - A.V. Spirit

Het nieuwe jaar is alweer een week oud. De eerste serieuze looptest was afgelopen zaterdag in Oud-Beijerland. Daar werd de gebruikelijke Nieuwjaarsloop georganiseerd door A.V. Spirit.
Er waren diverse afstanden: één en twee kilometer voor de 'kleintjes' en de 'grote mensen' konden kiezen tussen vijf of tien kilometer.
Louise en ik kozen voor de tien kilometer. Een mooie ronde (met een klein staartje) die vanaf de atletiekbaan liep via de Groeneweg naar de Zinkweg en vervolgens via de 2e Kruisweg naar de Langeweg (met staartje) weer terug naar de baan.
Het weer was niet echt slecht (de horrorwinter wil maar geen vat krijgen in ons land). Er stond wel een flinke wind, maar die hadden we eigenlijk alleen op de Groeneweg echt tegen. Het grootste deel van het parcours hadden we zijwind, dus al met al was dat goed te doen.
Over de gelopen tijd was ik best tevreden. Bijna één minuut sneller dan de laatste tien kilometer van 2011. Mijn eindtijd was tweeenveertig minuten en veertig seconden, wat goed was voor de negende plek bij de mannen boven 50.
Louise deed het heel goed en finishte na drieenvijftig minuten en zevenenvijtig seconden. Dat resulteerde in haar eerste podiumplek bij het hardlopen, ze werd derde in de categorie 'dames 40+'.
Met een mooie herinnering voor Louise zijn we weer huiswaarts gekeerd om lekker lui op de bank naar het Europees Kampioenschap Langebaan Schaatsen te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...