donderdag 1 maart 2012

De aktiviteiten van februari 2012

Ook februari was best een gezellig drukke maand. helaas geen uitgebreid verslag van een aktiviteit of iets dergelijks. Gewoon een korte opsomming van de leuke, gezellige en sportieve 'uitspattingen'.
 • Donderdag 2 februari: voor het eerst van mijn leven naar het International Film Festival Rotterdam geweest. Daar de twee onderstaande films bekeken (beschrijvingen komen van IFFR):
An Oversimplification of Her Beauty (Terence Nance, 2012, VS, 93 min)
Overdonderend debuut over de twijfels van regisseur Nance over zijn relatie met een mooie jonge vrouw. Hij combineert persoonlijke ervaringen met fictie, documentaire en verschillende animatiestijlen. Een film vol kwetsbaarheid en humor, die van enthousiasme van het scherm spat.

The Blindfold (Garin Nugroho, 2012, Indonesië, 90 min)
Als jonge radicaal-islamitische rekruten naar een contactadres worden gebracht, worden ze eerst geblinddoekt. Zo begint deze actuele speelfilm, die achter de schermen van een onbespreekbaar fenomeen kijkt. De filmmaker werd bezocht door het hoofd van de terrorismebestrijding. Een gevoelige film.
 • Zondag 5 februari niet naar Sparta - FC Den Bosch geweest omdat de horrorwinter in de deuropening stond en daardoor het veld op Het Kasteel onbespeelbaar was.
 • Woensdag 8 februari was het dan eindelijk zover, dankzij de horrorwinter voor de eerste keer het ijs op. Samen met Wout, bekende van de fietsclub Delft, en drie vrienden van hem naar het Brielse Meer geweest. Daar lag een ontzettend mooie ijsvloer en hebben daar zo'n vijftig kilometer geschaatst.
 • Donderdag 9 februari heb ik de Westlandtoertocht twee keer gereden en had toen zeventig kilometer op de teller (volgens het routeboek hadden het er tachtig moeten zijn).
 • Vrijdag 10 februari ben ik daar nog een keer geweest, echter deze keer heb ik op houten noren een ronde gemaakt (zo'n vijfenveertig kilometer).
 • 's-Avonds naar een concert van het Avalanche Quartet in Lantaren Venster geweest. Een mooie variatie op nummers van Leonard Cohen.
 • Zaterdag 11 februari samen met Wout de Molentocht, vanuit Alblasserdam, gereden. Het ijs was niet super, maar het weer wel. Daardoor waren er duizenden schaatsers en was het best druk en soms een beetje chaotisch. En omdat de gezondheidheid van Wout niet helemaal optimaal was, zijn we niet naar alle dorpen geweest. Toch hebben we een kleine vijftig kilometer gereden.
 • Zondag 12 februari naar De Kuip voor de wedstrijd Feyenoord - Vitesse geweest, uitslag: Guidetti 3 - Vitesse 1.
 • Maandag 13 februari met Philip naar Pathé Delft geweest. Daar de voorpremiere van de film Hugo gezien. Een mooie familiefilm in 3D.
 • Zaterdag 18 februari wederom naar De Kuip om te zien hoe JohnGuidetti dacht de winnaar van de avond te worden, maar toch als een 'loser' van het veld afdroop. Met andere woorden: Feyenoord met 1-1 gelijkspeelde tegen RKC na een 1-0 voorsprong (door Guidetti).
 • Zondag 19 februari samen met Louise meegedaan aan de Delftse Hout Loop (15 km) bij AV '40. Ik werd tiende in een tijd van één uur vier minuten en vijftig seconden, Louise kwam als tweeendertigste over de finish na één uur vijfentwintig minuten en zevenenveertig seconden. We liepen in winterse omstandigheden, net boven het vriespunt met een beetje regen, hagel en natte sneeuw.
 • Maandag 20 februari samen met Louise naar de bioscoop (LantarenVenster) geweest, echter niet naar dezelfde film. Louise ging naar The Iron Lady (die ik al gezien had) en ik ging naar Le Havre (die Louise al gezien had).
 • Woensdag 22 februari wederom naar een film, deze keer met collega Kim naar The Girl With The Dragon Tattoo in Pathé De Kuip.
 • Maandag 27 februari was The Artist aan de beurt, mede gezien het feit dat deze film een paar Oscars had mogen ontvangen.
 • Dinsdag 28 februari samen met mijn vader naar het Maasstadziekenhuis geweest. Zijn ICD moest gecontroleerd worden en gelukkig was alles goed. 's-Avonds samen met Louise naar Schuld en Boete geweest in Bonheur (Eendrachtsstraat 81, Rotterdam). Een toneelstuk naar het boek van Fjodor Dostojevski.
In totaal vijftien keer wezen hardlopen met een totale afstand van ruim 215 kilometer. Dit alles in ongeveer achttien uur en bijna 16.000 calorieën verstookt.
Samen met het schaatsen ruim vierhonderdvijfentwintig kilometer afgelegd, meer dan dertig uur gesport en 22.000 calorieën verbrand (volgens Garmin).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zondag 8 april 2018 hoop ik voor de 30e keer op de Coolsingel te finishen! Dus mocht je mij voorbij zien komen: Aanmoedigen mag ...